Snap
  • Kind
  • moederschap
  • zwemmen
  • Momlife
  • Dagjeweg
  • zwemhulpmiddel

Zwemhulpmiddel bij een kind van 1?

Tips en tricks voor veilig zwemmen

Nou, zwemmen met kids. Ik vind het altijd een geweldig leuk idee, maar ondertussen denk ik echt. Meid, waar begin je aan. Je hele hebben en houwen moet je meeslepen naar dat zwembad. Maar als wij gaan zwemmen, dan doen wij het goed, en gaan we naar de wat grotere zoals Centerparks.

Je komt in een piepklein zweethok terecht want anders sta je tussen de naakte mensen in een gezamenlijke ruimte. En daar hou ik nou net niet van, want er zit altijd wel een man tussen die hierop ligt te loeren. Maarja, dat kleine hok is ook geen doen, het is zo’n 40 graden in de ruimte en je lichaam is na 2 minuten al zeiknat van het zweet.

En aan het eind van de dag denk je echt: Huh, alleen mijn voeten hebben het water aangeraakt, heb 3 zakken chips op, een friet met mayonaise, frikadel en een cola. Daarna nog een etentje in de ‘market place’ en de entree van het zwembad en de parkeerkaart. Ok, doei 120 euro. Maar hee, een leuke dag was het wel hahaha.

(laatste keer heb ik de wildwaterbaan gezien, dat is denk ik niet meer zo weggelegd voor mij, ik word gewoon onpasselijk van die baan, iedereen botst of raakt elkaar aan. Het is net een grote orgi, want de tepels en bilnaden komen gewoon boven water hoor, geen probleem! )

Anyway, ik hoef jullie niets te vertellen. Daar kwam ik hier ook niet voor, ik kwam hier om jullie wat tips te geven over zwemhulpjes voor jonge kindjes.

Bix is nu 14 maanden (weegt 10 kilo) en Dem 2 maanden. Bij Bix begon ik met een nek babyfloat. Ideaal als je het mij vraagt, het kind kan vrij bewegen in het diepe water en krijgt niet snel chloor in het gezicht. Toen hij 6 maanden oud was kocht ik de gele band van intex. Heerlijk ding, alleen kan die maar tot 12 maanden oud. Nu stond ik dus voor een raadsel wat ik hem nu moest aangeven, hij loopt en moet zich ook makkelijk kunnen voortbewegen in dat zwemparadijs.

Nu vroeg ik mijn volgers om tips te geven, wat je nou precies aandoet bij een kind van 1 jaar, sommige kinderen zijn dun, andere wat voller, de ene loopt al en de andere nog niet. Dus veel tips kwamen naar voren en daarvan zal ik een top 5 van meest genoemde producten geven! Ik zie de aandelen van de genoemde webshops wel binnenstromen he hahah (geintje)

Nummer 1: De oranje band van intex (opvolger van gele)Geschikt voor 12 – 24 maanden. 11 tot 15 kg. De vier luchtkamers van deze Intex babyzwemring zorgen voor extra veiligheid en een dubbele ring voor extra stabiliteit.

Nummer 2: De puddle jumper deluxeGeschikt vanaf 15 tot 30kg, borst en armen worden ondersteund. Volgens de tipmensen aan te raden vanaf 2 jaar. Omdat het kind nog makkelijk naar voren duikt en de controle niet heeft. Als je een wat voller kindje hebt, kan hij of zij deze makkelijker al vroeger aan. In verschillende designs te koop.

Nummer 3: Pro swim swimsafe zwembandjesGeschikt vanaf 12 maanden tot 6 jaar. Gevuld met foam dus kunnen niet lek.

Nummer 4: Waimea zwemvest fluororanjeGeschikt voor kinderen vanaf 1 tot 3 jaar. Ondersteuning bij het leren zwemmen en vertrouwd raken met het water. Deze heb je ook in de grotere variant. Deze gaat ook weer niet iets makkelijker als je kind wat voller is, bij bix zag je alleen zijn oren nog en zijn gezicht was weg! 

Nummer 5: Hydrokids zwembandjes geelGeschikt van 0 – 2 jaar?!! Uh, hoe kan een baby dit nu omdoen? Hier snap ik zelf het idee niet echt achter. 0 tot 15 kilo is een aardig begrip. De zwembandjes hebben overigens dubbele luchtkamers en terugslagkleppen. Ikzelf heb geen idee wat dit inhoud haha. Ik zie deze als gewone bandjes, die het merendeel thuis heeft liggen. 

Verder werden nog gewone zwembandjes en zwemkurkjes benoemd.Natuurlijk zijn dit alleen zwemhulpjes en geen bescherming tegen verdrinking, er moet altijd een volwassenen onder toezicht bij blijven natuurlijk.

Ben je benieuwd waarvoor ik ben gegaan?!|Hou mijn instagrampagina in de gaten, dan zul je op onze vakantie Bix zien shinen in zijn nieuwe zwemhulp.

Bedankt weer voor het lezen,

Liefs Merlin 

Snap