Zondagmiddag dingen!
Koekjes bakken met Loa
Loa houdt ervan om dingen in de keuken te maken en ons mee te helpen, het liefst natuurlijk lekkere dingen (kind van haar moeder 😉). Dus als we een leuke activiteit zoeken om te doen samen komt ze vaak met het idee om iets te gaan bakken. En niet alleen thuis, vaak krijgt ze ook haar oma’s of tantes zover om wat lekkers te gaan bakken.
Veelal gebruiken we dan de bakmixen van Dr. Oetker. Kan eigenlijk niet mislukken (mijn bakkunsten zijn niet altijd je van het namelijk), ik heb altijd wel een pak in de kelderkast staan en de extra ingrediënten zoals ei of boter standaard in huis. Ideaal dus voor een onverwacht verveel moment of als we gewoon zin hebben in iets lekkers 😉.
Dit keer hebben we Chocolate Chips Cookies gemaakt, Love it!! We gaven er een extra feestelijke wending aan door ze na het bakken af te laten koelen en te dippen in gesmolten melk- en witte chocolade en ze te versieren met de decoratiestrooisels van Dr. Oetker. En ik ben helemaal dol op kokos, dus naast de chocolate chips voegde we ook (op gevoel) lekker wat Kokos rasp toe. En zoals je ziet op de foto’s: OVERHEERLIJK!!! Jammie, wat hebben we ervan gesmuld. Uiteraard hebben we niet al die koeken zelf opgegeten, maar juist het delen met Opa’s en Oma’s maakt het extra leuk en gezellig!
Het recept:
Benodigdheden:
- Dr. Oetker Cookies Chocolate Chips bakmix (inhoud: koekjesmix en zakje chocolate chips)
- 100 gram boter/margarine
- 1 ei
- Kokosrasp naar wens (wij gebruikte ongeveer 50 gram)
- Smelt chocolade drops (wij gebruikte 1 zakje melkchocolade en 1 zakje witte chocolade
- Dr. Oetker bakstrooisels
Voorbereiden
- Haal de bakplaat uit de oven
- Verwarm de oven voor (elektrische oven 200gr, heteluchtoven 180gr, gasoven stand 4)
Beslag bereiden
- Doe de boter in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer.
- Voeg de koekjesmix en het ei toe en meng het geheel met de mixer met deeghaken tot een deeg.
- Meng de chocolate chips en kokos rasp erdoorheen.
- Rol het deeg uit tot een staaf van 20cm en snijd deze in 8 plakken. (of in ons geval iets meer plakken).
- Leg de plakken vervolgens op de bakplaat (eventueel op een velletje bakpapier).
Bakken
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven.
- Bak de Cookies Chocolate Chips in ca. 10 minuten gaar.
Let op: de koeken zijn nog zacht als je ze uit de oven haalt.
- Laat de koeken eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen, daarna nog 30 minuten op een rooster
Versieren
- Zorg dat de koeken volledig zijn afgekoeld
- Smelt de chocolade zoals vermeld op de verpakking
- Zorg dat de gesmolten chocolade in een voldoende diep en groot bakje zit zodat je de koek kan dippen
- Dip de koek in de chocolade, zover als je zelf wilt en leg het op een bord/plank o.i.d.
- Strooi de gewenste strooisels over de chocolade
- Laat de chocolade volledig uitharden (hier versnelt in de koeling)
Bakken jullie vaak met de kinderen?
En wil jij een koekpakket winnen van Dr. Oetker?
Ga dan samen met de kids aan de bak, deel het eindresultaat met #koekjesmetdroetker en volg @droetkerbakken_nl
Wat wordt jullie bakproject? Durven jullie een andere versie aan?
Anoniem
Leuk hoor!