Snap
  • Kind
  • peuter
  • koffie
  • Vroegevogel

Zo vroeg

Mijn kleine man is van baby af aan al een beroerde slaper.

Hyperalert als hij was kon hij overdag vaak de slaap niet vatten. Teveel te zien, teveel te missen. FOMO is real mensen. Ook voor baby's blijkbaar.

Met 19 maanden begon hij eindelijk door te slapen, maar die vroege ochtenden houdt hij er vrolijk in.

Half 6 is dagelijkse kost, zie dan de dag maar eens vrolijk te beginnen.

Dus, wij zitten al een uur beneden. Met tablet en met telefoon. Vooral met koffie, ik houd van koffie. Koffie is mijn lifesaver en als ik geen borstvoeding zou geven zou ik het de hele dag door drinken.

Mijn zoon is namelijk niet alleen een vroege vogel, maar ook nog eens een drukke. En praatgraag. Alles wordt herhaald. Stel dat mama je de eerste 20 keer niet hoorde. Zekere voor het onzekere nemen en gewoon nog even 39 keer herhalen.

Ja schat, mooie auto.

De dagen zijn dus vrij lang en sinds Iza er is zijn we ook wat meer thuis. Zij slaapt beter in haar bedje dus wil ik haar die rust ook geven. Kas heeft daar, begrijpelijk, soms nogal moeite mee. Gaat dan grenzen opzoeken, wordt nog een tandje drukker. Tegen de tijd dat Iza wakker is en we wat kunnen gaan ondernemen ben ik gesloopt en kunnen mijn oren geen geluid meer aan. 

Ik heb al van alles geprobeerd. Later naar bed, middagslaapje slaat hij vaak zelf al over en dat heeft ook geen invloed op de nachten. 

Zeggen dat het vroeg is, iedereen nog slaapt en hij echt nog even moet gaan liggen. 

Uhm, goede grap voor een peuter van 2.5.

Ik zal het er dus voorlopig mee moeten doen. Ik heb hem altijd gevolgd in zijn slaapgedrag. Natuurlijk heb ik wel dingen geprobeerd, maar ik geloof niet in slaap training. Slaap kun je niet afdwingen. 

Als je nu tegen een (niet uitgeput) persoon zou zeggen het is te vroeg ga weer slapen... Dan lukt dat ook niet toch? Ja, ik baal er wel van en had nu heel graag nog op één oor gelegen naast Iza, maar goed... Het is niet anders. En het geeft ons dan wel weer een poos 1 op 1 tijd. Over een paar jaar pak ik hem wel terug. Ga ik naast hem liggen en peppa big kijken met het volume voluit. Goeiemorgen schatje. 

Maar nu eerst.. koffie.