Snap
  • Kind

Zindelijkheid training van mijn dochter van bijna 3

Mijn dochter van bijna drie was op vakantie zindelijk en nu thuis wil ze niets meer van de wc weten. Iemand ervaring hiermee?

we zijn net terug van een heerlijke vakantie in Frankrijk. De reis ging gelukkig super goed en de kinderen hebben zich prima vermaakt in de auto. Een hele opluchting, toch altijd wel spannend om  voor het eerst zover te rijden met twee kleintjes. 

Op de camping hadden we een hele mooie plek en lekker dicht bij het toilet gebouw. Hier hadden ze een ideaal kinder wctje. We waren al een tijdje met onze dochter bezig om haar zindelijk te krijgen, dit ging met euro's en downs. Ze was gelijk helemaal weg van het wctje en deed alle plasjes op de wc, alleen het poepen wilde ze niet, dat was geen probleem. Super trots natuurlijk dat ze alles op de wc deed en zelfs uitstapjes gingen zonder luier erg goed, natuurlijk wel eens een ongelukje maar verder niets aan de hand. 

We zijn nu weer thuis en wil ze helemaal niets meer van de wc weten. De eerste ochtend voor 10uur waten er al drie broeken nat. Dus nu maar weer een luier om, hebben jullie hier ook ervaring mee en hoe krijg ik haar weer enthousiast voor de wc.

9 jaar geleden

We hebben het sticker systeem ingevoerd en het gaat weer super, zelfs al weer een poepje dus super trots. Eerste dag op de creche was geen succes, tig broeken nat. Hadden we wel aan kunnen denken om een luier broekje te doen maar ze had het te druk met spelen en vergat het dan gewoon. Vandaag met luier broekje ging het al een stuk beter. We gaan de hoede kant op. Bedankt voor het advies..

9 jaar geleden

Ze gaat al een lange tijd mee naar de wc ze vond het reuze interessant maar nu niet meer, als ze haar luier vol heeft dan wil ze ook gelijk wel verschoond worden dus dat vind ze ook vies maar totaal geen interesse om naar de wc te gaan. Ze vraagt zelf of ze een luier om heeft, als ze geen om heeft zijn we te laat en wel dan vind ze het wel prima. Ik kan er momenteel geen hoogte van krijgen. Vanmiddag maar even een plas kaart gemaakt, eerste plasje was snel een feit maar toen ze ontdekte dat ze niet bij elk plasje een cadeautje kreeg was het voor de rest van de dag weer klaar. We waren heel blij dat het zo goed ging op vakantie dan kan je alle aandacht er aanbesteden en we zijn nu nig een aantal dagen thuis dus dacht doorpakken en klaar maar helaas dacht ze er anders over. We blijven proberen het komt vanzelf dan wel.

9 jaar geleden

Gek heh dat ze thuis opeens niet meer wilt. Dat stickersysteem met cadeautje hielp echt heel goed bij ons. Het is wel een soort van omkopen maar als het de oplossing is.... Bij ons ging het redelijk snel omdat ik het in mijn vakantie heb gedaan. Dus ik kon elke dag erop inspelen zeg maar en haar goed leren wat de bedoeling was. Ze was zindelijk toen ze 2 jaar en 4 maanden was, en we hebben er toch wel 2 maanden over gedaan. Weet je wat je ook eens zou kunnen doen? De kleine meenemen als jij naar de WC gaat. Dan ziet ze dat jij gaat plassen, en dat je onderbroek niet vies is. Daar krijgen kinderen dan 'bewondering' voor en willen dat zelf ook. Het is ook goed als ze een afkeer krijgen tegen ontlasting (las ik eens op internet). Daar willen ze natuurlijk helemaal niet mee rondlopen in hun luier.

9 jaar geleden

We zijn eerst thuis al begonnen met stickertjes, alleen geen cadeautje, misschien dat nog wel een idee. We hebben ook een potje daar wil ze nu eerst ook niet P, de wc was eerder thuis ook geen probleem alleen ging dat redelijk maar lang niet zo goed als in Frankrijk. Ik zal dat stickertjes met een cadeautje nog eens voorstellen bij ons thuis. Hoe lang duurde het toen jullie kleine zindelijk was!?