Snap
  • Kind
  • kids#verwend#opvoeding#mom#kidsblog

Zijn onze kinderen verwend?

Liever verwend dan verwaarloosd ?

Zijn onze kinderen verwend? Ik denk dat daar de meningen sowieso over verdeeld zijn en iedereen verstaat wat anders onder ‘verwennen’. Dan is er ook nog het verschil van verwend worden of je verwend gedragen! Vandaag ga ik het hebben over verwend worden.

Ik denk persoonlijk niet dat onze kinderen heel erg verwend zijn maar ze komen ook zeker niks te kort. Maar wat versta IK nou onder verwennen?

Verwennen is;

in het weekend lekker chippies eten of chocolade snoepjes tijdens een leuke kinderfilm.

Leuke uitstapjes maken/dingen doen

Af en toe iets leuks toegestopt krijgen, een schrijfblokje van de Action of een leuke pen, gewoon kleine simpele dingen.

Op een warme dag naar de snackbar fietsen voor een lekker ijsje.

Samen tuttelen met maskertjes en bruisballen voor in bad.

Op de verjaardag zelf kiezen wat of waar je wilt eten.

Gezellig picknicken in een zelfgebouwde tent

en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik hoor ook geregeld dat mijn kinderen verwend zijn omdat ze vaak in ‘dure merkkleding’ lopen. Dat mijn kinderen 9 van de 10 keer in merk kleding lopen vind ik persoonlijk geen verwennen, kleding is nodig en toevallig vind ik die merkjes gewoon mooi, wat ieder daar aan besteed is zijn of haar keuze.

Er zijn momenten dat wij onze meiden natuurlijk wat meer verwennen dan anders. Met verjaardagen geven we altijd een groot kado en van de zusjes krijgen ze dan nog iets kleins. Ook met sinterklaas zijn wij niet flauw en vinden we het leuk als er een mooie hoop in de kamer ligt (wat niet wil zeggen dat alles duur is wat erop ligt!)

Een tijdje geleden leek het Sander wel leuk als Fay eens samen met hem kon gaan mountainbiken in de bossen dus gingen we opzoek naar een meidenfiets. Niet dat ze deze persé nodig had maar we zien het ook als een stukje sport, en de één legt een jaarlijkse contributie bij de sportclub neer en wij kochten daarvoor een mountainbike voor Fay. Dat er vervolgens een compleet nieuw tenue voor gekocht word was misschien overbodig maar het oogt wel heel schattig als ze geheel in stijl langs papa staat en dat valt dan wel weer onder verwennen. Het is ook niet zo dat we dan meteen voor Jez en Vie ook wat kopen maar we maken het dan met iets anders wel weer gelijk.

Laatst in de vakantie was Fay jarig en kreeg ze zo’n knuffeltje waar je dan verschillende varianten van hebt. Toen we in de stad waren en ze die knuffeltjes zag staan moest er nog eentje bij gekocht worden, maar Jez en Vie wilde dat natuurlijk ook, toen hebben we gezegd dat ze het van hun eigen centjes moesten kopen als ze er graag nog eentje wilde. Zo leren ze ook de waarde van geld en dat niet alles gratis is maar dat dingen geld kosten.

Stoppen jullie de kinderen vaak iets extra’s toe? Ik ben benieuwd naar jullie mening betreft verwend worden?

Liefs Kim 

4 jaar geleden

Ja klopt die extra dingen als vakantie etc zijn zeker een soort van verwennen en dat doen wij ook graag (voor ze) ?

4 jaar geleden

Haha ja leuk he, hier de grote zussen ook altijd 'oh mam kijk kijk hoe schattig voor ons Vietje' Heel herkenbaar allemaal ?

4 jaar geleden

Precies zolang ze mee krijgen dat er echt wel iets voor gedaan moet worden is het helemaal prima toch...

4 jaar geleden

Mijn kinderen zijn verwend. En dat doen we zelf. Ze krijgen niet zomaar wat ze vragen, maar wel geregeld wat wat niet perse nodig is. Ligt eraan of het er vanaf kan. En of ik het nut er van inzie. Willen ze iets wat duur is en waarvan ik denk na 2 weken ligt het weer te verstoffen in de kast. Tja dan mogen ze zelf gaan sparen. Onder verwend zijn noem ik eigenlijk alles wat we nog meer doen. Zomervakantie,s , weekeindjes weg, hun verjaardag word 3 x gevierd. ( kinderfeestje, grote mensenfeest samen en op de dag zelf) verschillende bios bezoekjes, dierentuin, museum of pretpark tussendoor. De ijsjes in de zomer heb ik zelf zin in dus dan hebben ze gewoon geluk. Ze kunnen in ieder geval niet zeggen dat ze het slecht hebben. Kleren hebben ze nodig maar ik koop geen broek van 60 euro voor ze. Ze kijken nergens naar, en groeien zo hard dat ik dat sonde van mijn geld vind. Zolang het leuk staat. Hoeft het niet van een duur merk te zijn.