Snap
  • Kind
  • gezin
  • ziekte
  • #kinderen
  • #tips
  • #hsp
  • #oudeziel
  • #nieuwetijdskind

Ziekte in het gezin

icm hooggevoeligheid

ROUW en VERLIES

Bij het lezen van deze woorden, denk je eerder alleen aan een overlijden, niks is minder waar. Naast de rouw die je hebt van het overlijden van een dierbare, het verlies dat je met je meedraagt....is ROUW en VERLIES ook als ziekte in het gezin. Deze houdt mij zo ontzettend bezig. Een ziekte van een ouder, een ziekte van een kind in het gezin, 1 kind.....met wellicht 1 of 2 gezonde kinderen.

Mijn gezin is zo'n gezin, een gezin waarin we heel wat te dealen hebben. Een gezin dat moest zoeken naar de juiste manier van omgaan, met elkaar, met de ziekte, zorgen dat manlief en ik elkaar niet kwijt zouden raken. Lyme beheerst ons leven al 4 jaar, in dit geval van mezelf en onze dochter. En wat zijn die jaren VERROT moeilijk geweest en nog, maar weet je wat zo fijn is, inmiddels weten we er mee te dealen en dat was zo niet makkelijk! Wat het namelijk nog moeilijker maakt, is de hooggevoeligheid van mij en onze dochter. Jeetje, en moeten accepteren dat je ziek bent, veel dingen moet laten en ook nog eens hooggevoelig bent, is heel moeilijk.

Ik heb me heel alleen gevoeld, reacties van mensen kwamen keihard binnen, want hoe moet je nu omgaan met iemand die ziek is.....veel mensen lopen er van weg, angst omdat ze er niet mee weten om te gaan, irritaties want je moet weer eens nee zeggen terwijl je eigenlijk zou mee gaan naar een feestje. Het is allemaal ergens goed voor geweest, het heeft ervoor gezorgd dat ik me heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben, het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn dochter kan begrijpen en begeleiden naar wat nodig is, extra nodig. Meditaties, holistische massages en leren omgaan met het feit dat wat er speelt, er nu eenmaal is en dat ik en zij van 6, mag en kan voelen wat er te voelen is.

Ik begeleid ouders en kinderen op het vervelende pad van ziekte binnen het gezin icm hooggevoeligheid. Natuurlijk zijn hulpvragen voor alleen ziekte binnen het gezin , ook meer dan welkom.

Wil je hierover praten? Heb je hulp nodig voor jezelf en kind (eren)?

Neem eens vrijblijvend contact met me op <3

Liefs Vanessa

www.kindercoachpraktijkuniek.nl

+316-29521209