Snap
  • Kind
  • kinderopvang

ZIEK OPHALEN VAN DE OPVANG

6 jaar geleden

Bij het kinderdagverblijf van onze dochter moeten kindjes met een temperatuur van 38.5 graden opgehaald worden. Heb haar zelfs een keer gebracht met 38.4 en een zetpil in haar billen en ben toen ook niet gebeld om haar te halen, omdat ze dan vaak gewoon haar vrolijke zelf is en speelt, alleen eten is dan wat minder. Als er verder niks aan de hand is met 37.7 graden haal ik onze dochter ook niet op. Zou anders gewoon vragen naar hun beleid. Wellicht dat je kindje erg hangerig is en extra veel aandacht vraagt etc dat ze bellen? Zou in ieder geval een gesprek aangaan zodat het voor jullie ook duidelijk(er) wordt.

6 jaar geleden

Het is maar net wat het beleid is waar u, u zoontje naar toe brengt. Ik zelf werk ook in de kinderopvang. Bij ons is het zo dat bij koorts wij de ouder bellen. Dit doen wij vanaf 37.5 ( verhoging ). Als het kindje nog goed eet maar vooral drinkt mee gaat met de groept etc zullen wij nooit vragen hem of haar op te halen. Wij hebben de regel dat dit “moet” vanaf 39.0. Bij spugen en diarree geld bij ons de “regel” bij 4x ophalen. Natuurlijk stellen wij ouders wel altijd op de hoogte als een kindje gespuugd heeft. En elke situatie bekijken wij vooral hoe het kind is. Snap als werkende moeder ook dat niet alle ouders meteen kunnen weg rennen. Je kan er dan ook zeker in gesprek over gaan en vragen naar hun “huisregels” of ziektebeleid. Succes

6 jaar geleden

Ik weet niet wat het beleid is van de opvang. Bij de opvang van mijn zoontje mochten kinderen in principe komen als ze ziek waren, mits het kind dit aankon. Nou was mijn zoontje zo vaak ziek dat ik ben gestopt met werken zodat hij niet meer naar de opvang hoefde... Ik zou in gesprek gaan, 37.7 is geen alarmerende temperatuur, het kan ook zomaar zijn dat hij erg druk is geweest of erg boos, daarbij kan de temperatuur ook oplopen. Hoe meten ze daar? Via het oor is niet betrouwbaar, rectaal wel maar wil je dat ze om elk wissewasje iets in de billen van je kind stoppen? Sterkte ermee!