Snap
  • Kind
  • Gezond

Ziek op het kinderdagverblijf

Een ziek kind is nooit leuk, maar wanneer een kind ziek wordt op het kinderdagverblijf is het natuurlijk nog vervelender.

Ik heb een paar keer meegemaakt dat één van de meiden ziek werd op het kinderdagverblijf. Wanneer je op dat moment op je werk zit geeft dat een vervelend, onrustig gevoel. Wanneer mag een ziek kind eigenlijk niet naar het kinderdagverblijf en waar letten de leidsters op?

Wanneer mag een ziek kind niet naar het kinderdagverblijf?

Wanneer de lichaamstemperatuur van een kind 38,5 of hoger is mag hij niet naar het  kinderdagverblijf. Vanaf deze temperatuur heeft je kind namelijk echt koorts. Moet je naar je werk en besluit je je kind toch te brengen omdat zijn koorts is verlaagd in verband met het geven van een zetpil? De ervaring leert dat dit meestal niet werkt, omdat de lichaamstemperatuur in de loop van de middag weer stijgt, waardoor je waarschijnlijk alsnog gebeld wordt.

Verder mag een kind in sommige gevallen niet naar de kinderopvang omdat bepaalde ziektes zeer besmettelijk kunnen zijn en daardoor gevaar kunnen opleveren voor de andere kindjes. De GGD heeft hier een protocol voor opgesteld. Denk hierbij aan buiktyfus, Open TBC of wanneer je kindje bloederige diarree heeft. Bij de meeste  kinderziektes mag een kind gewoon naar het kinderdagverblijf. Overleg dit van tevoren wel even met de leidster.

Waar let een leidster van het kinderdagverblijf op?

Bij een ziek kind wordt natuurlijk eerst de temperatuur opgemeten. Daarnaast kijkt de leidster van de kinderopvang nog naar de volgende dingen:

-Is het kind vrolijk of juist hangerig?

-Hoe eet en drinkt hij?

-Huilt hij meer dan anders?

-Is hij erg vermoeid?

Wat als een kind ziek wordt op het kinderdagverblijf?

Is een kind niet echt ziek, maar ook niet fit? Dan belt het kinderdagverblijf waarschijnlijk eerst de ouders over de stand van zaken om te overleggen wat in dat geval het verstandigste is. Wanneer een kind koorts heeft of duidelijk ziek is, worden jullie vriendelijk verzocht om je kindje op te gaan halen.

Kinderdagverblijf en weerstand

Wanneer een kind voor de leeftijd van 2,5 jaar naar het kinderdagverblijf gaat, is dit bevorderlijk voor zijn  weerstand. Hier heeft hij profijt van tegen de tijd dat hij naar school gaat. Gaat hij pas vanaf 2,5 jaar of later naar het kinderdagverblijf? Dan heeft dit geen effect meer op het opbouwen van de weerstand.

Is jouw kind ook weleens ziek geweest op kinderdagverblijf? Reageer hier!

8 jaar geleden

Je klinkt een beejte Teleurgesteld ? Down ? Allemaal emoties waar ik bekend mee ben , ik volg en soms lees ik ook maar zoals je zegt.. Ik ben zelf niet helemaal gezond, een dinnetje hoort vandaag of ze nog schoon' is een ander of ze het' heeft en ik moet ook echo laten maken van buik dus weet nog nix. Ik bedoel maar, leven gaat idd door , belangstelling mag minder zijn maar dat zijn je blogs ook.. Ik ben en blijf je volgen als ik de kans krijg omdat , mijn nichtje als kind ook kanker had en een recidive , chemo op IC , 3x voor de dood weggehaald , maar ze is er nog..nog steeds kaal maar nu 17 jaar en een prachtige lieve meid En daarom volg ik omdat ik weet hoe het gaat met deze rotziekte pure echte belangstelling dus, niks sensatie of meer van die ziektes.. Dis ik hoop dat ik ja mag blijven volgen Sterkte met je achtbanen want dat is.het!!!

9 jaar geleden

Ja, in dat geval had ik de kinderen inderdaad ook echt niet naar het KDV / school gebracht. Heel zielig anders..

9 jaar geleden

Mijn zoontje heeft wel eens 38,9 koorts gehad en zag er echt beroerd uit. Toen heb ik hem niet naar het kinderdagverblijf gebracht maar thuis gehouden. Hij was wel heel snel opgeknapt gelukkig! Hij wordt ook wel eens aangestoken door andere kindjes, maar dat voorkom je toch niet.