Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

Woezel en Pip - voorleesboek

Woezel en Pip! Wie kent ze niet? Twee hele schattige hondjes bedacht door Guusje Nederhorst.


Woezel is het grijze hondje, een jongetje. Pip is het gele hondje, een meisje. Ze zijn de beste vriendjes!

Er zijn verschillende boeken van Woezel en Pip. Deze blog gaat over het eerste voorleesboek. In het boek staan 8 verhaaltjes en de teksten van de liedjes die op de CD staan die bij het boek hoort.

De helft van de verhaaltjes in het boek bestaat uit tekeningen met daaronder wat tekst. De andere helft van de verhaaltjes is wat langer en bestaat alleen uit tekst.Woezel en Pip verhaaltjes zijn al geschikt voor hele jonge kindjes omdat het hele lieve, vrolijke verhaaltjes zijn. Het gaat erover dat Woezel en Pip vriendjes zijn en elkaar lief vinden. Ze doen leuke dingen zoals lekker buiten spelen, en soms doen ze natuurlijk ook wel eens ondeugend!

Andere bekende “personages” uit de Woezel en Pip boekjes zijn Tante Perenboom, Buurpoes, de Wijze Varen, de Zingende Tulpjes en Molletje. Zij komen in veel van de verhaaltjes ook voor.

De tekeningen zijn erg kleurig en daardoor lekker vrolijk. Dit spreekt kinderen natuurlijk heel erg aan.

Het eerste verhaaltje uit dit boek heet “Woezel is blij!” en het begint met “De zon schijnt in de Tovertuin. Woezel voelt zich heel erg blij. Hij heeft zin om al zijn vriendjes te vertellen hoe lief hij ze vindt. En dat gaat hij doen...”
Als je dit leest, word je toch meteen blij! Zo’n heerlijk, gezellig verhaaltje!
Woezel gaat op pad en vertelt iedereen dat hij ze zo lief vindt! En natuurlijk vindt iedereen Woezel ook heel erg lief! Op het eind van het verhaaltje komt Pip naar Woezel toe om te zeggen dat Woezel haar allerbeste vriendje is. “En die dag is niemand blijer dan het kleine hondje Woezel...” Aan het eind van elk verhaaltje staat het nummer van het liedje dat bij het verhaaltje hoort. De liedjes van dit boek zijn ingezongen door Guusje Nederhorst.

Mijn meiden vinden de verhaaltjes van Woezel en Pip altijd erg leuk. Dit zal ook te maken hebben met de leuke tekeningen die erbij staan. Ik vind het ook erg leuk om voor te lezen zulke vrolijke verhaaltjes!

Ik heb ook wel gehoord van mensen die Woezel en Pip juist niks aan vinden. Vind jij Woezel en Pip wel leuk of heb je er helemaal niks mee?