Snap
  • Opticusglioom
  • kanker
  • hersentumor
  • tumor
  • prinsesmaximacentrum

Wij waren weer in Utrecht voor de chemo

Weer een kijkje van een dag PMC

Wij waren gister weer te vinden in het prinsesmaximacentrum in Utrecht. Het was zo extreem rustig op de weg, dat we nogal vroeg waren. Maar goed, konden we in ieder geval lunchen daar van tevoren (en de port-a-cath insmeren met verdovende zalf)!  

Daarna richting de afdeling, waar we al snel werden gehaald voor het aansluiten van de PAC en bloedprikken. De afspraak met de oncologe stond pas een uur later gepland, dus Sofie amuseerde zich met knutselen en speelgoed (dat is daar genoeg te vinden). 

Tijdens het gesprek met de oncologe vertelde ze meteen hoe goed de bloeduitslagen zijn en dat ze gaat onderzoeken of we eventueel tussendoor naar Venlo kunnen voor de chemotherapie. Het zit namelijk zo: er is een tekort aan vinblastine (naam van de chemotherapie), waardoor er niets verspild mag worden. In de omgeving van Venlo is er nog een kindje dat vinblastine krijgt, en samen zouden ze één ampul gebruiken, wat betekent dat er geen verspilling is. Dat is natuurlijk geweldig, maar een geopende ampul is slechts een beperkt aantal uur houdbaar, dus moeten wij op dezelfde dag kunnen langskomen.

En dat wilt de oncologe dus even gaan uitzoeken :) we zouden dan namelijk 3 weken naar Venlo kunnen, en dan 1 week Utrecht ivm gesprek oncologe. Maar goed, daarna samen even de week doorgenomen, wat onderzoekjes, en weer terug naar de afdeling, wachtend op de chemo push. 

Ook daarvoor waren we al snel aan de beurt. Sofie vindt het bloot maken van de buik, sinds plaatsing PAC, vreselijk, dus het was wel weer even gedoe. Maar daarna heeft ze alle verpleegkundigen een boks en high-five gegeven, en was alles weer goed! We waren rond 14 uur al klaar, dus waren heel op tijd thuis 🥳 

4 maanden geleden

Bedankt voor het delen❤️