Snap
  • Kind
  • School

wen-ochtend op de basisschool

Het is 6.30 in de morgen. De wekker gaat. Ik heb onrustig geslapen. Vandaag gaat mijn kleine mannetje een ochtendje wennen op de basisschool.

Het is 6.30 in de morgen. De wekker gaat. Ik heb onrustig geslapen. Vandaag gaat mijn kleine mannetje een ochtendje wennen op de basisschool. Om 7.00 gaan we uit bed. Kids en onszelf aankleden. Dan ontbijten en een tasje voor Tristan inpakken met een banaan en een pakje drinken. Om 8.30 zitten we op de fiets om naar school te gaan. Eenmaal op school aangekomen, moeten we even zoeken in welke klas we moeten zijn. Maar met behulp van een andere juf zijn we snel in de juiste klas.

Tristan hangt zijn jas op en ik klets even met de juf. Dan komt er een meisje naar Tristan toe en die heeft een kaartje voor Tristan met zijn naam voor hem...zo lief! Vervolgens komt er een jongetje naar Tristan toe en die slaat zijn arm om Tristan heen...ook al zo lief!

Na even rond te hebben gekeken, vertelt de juf dat de kinderen moeten opruimen en dan gaan we in de kring zitten. Er wordt vertelt welke dag het is en daarna wordt er een verhaaltje voorgelezen. Tristan luistert aandachtig en ik verbaas me erover hoe de juf zo'n grote klas kleuters zo stil krijgt...

Dan is het verhaaltje uit en mogen de kids weer spelen. Ik vertel Tristan dat ik dan nu naar huis ga en dat ik hem om 12.00 uur weer kom halen. Oke mama! Kus! Ook Romy krijgt een dikke kus en als ik in de deuropening sta komt Tristan nog even een laatste kusje brengen. Dag mama, tot straks! Ik kijk nog een keer om en zwaai naar mijn mannetje!

Dag lieverd, tot straks...Ik zet Romy op de fiets en onderweg naar huis moet ik toch even een brok in mijn keel wegslikken...

Ik ben benieuwd hoe hij het gehad heeft. Nog 2 uurtjes dan mag ik hem weer ophalen en zal ik alles wel van hem horen!

Mijn kleine mannetje is dan ineens niet zo klein meer...

11 jaar geleden

Ahh wat een grote stap he! Mijn oudste gaat dinsdag wennen voor het eerst ben zo benieuwd ;)