Snap
  • Kind
  • Gezond

Weer terug naar het “Ziekiehuis”

Dan denk je dat je er vanaf bent, dat je rustig verder kan, helaas…. Weer in spanning

vorige blog

In de periode van 1 tot 2 jaar oud verliep alles rustig. Om de zoveel weken controle bij het ziekenhuis. En verder gewoon de massages, brace ’s nachts en de stevige Timberlands vol gehouden.

Bijzonder weetje tussendoor. Die strakke schoenen en de brace werken toch een beetje zoals in China het inbinden van de voetjes. Dat betekend dat Guido nu nog steeds kleine voetjes voor zijn leeftijden lengte heeft. Het schijnt dat kinderen die maar aan 1 kant klompvoetjes of Talus Verticalus ook altijd een verschil hebben tussen de beentjes en voetjes.

Maar goed, prima volgehouden en toch op het eind werd ik wel een beetje nerveus voor de controle met 2 jaar. Ik zag zijn linkervoetje minder goed meegaan. Het was ook de afspraak om nu foto’s te maken.

Altijd als we naar het ziekenhuis gaan probeer ik er een beetje wat gezelligs van te maken. Bijvoorbeeld door lekker croissantjes te halen of een ontbijtje bij Ikea te eten. Voor 1 Euro vind ik dat nog wel kunnen. Guido vindt het onder andere hierdoor niet zo erg om naar het “ziekiehuis”, zoals hij het noemt, te gaan. Zo ook deze keer. Check gehad. Eerst de arts-assistent, dan de orthopeed. Guido moest ook even rennen in de gang. Van mama naar de dokter en weer terug. De orthopeed bleef wat wijfelend. Dus foto’s en dan weer terug.

Daarna eerst door voor rontgenfoto’s. In een volgende blog vertel ik wat meer hoe dat gaat, want dat is een bijzondere ervaring in ons geval.

Bij terugkomst geeft de orthopeed aan dat hij erg twijfelt. Hij gaat overleggen met de artsen in Amerika. Een paar dagen later krijg ik een telefoontje of we weer langs willen komen voor extra foto’s; in Amerika weten ze het ook niet zeker. Weer gaan we op weg naar het ziekenhuis en weer laten we foto’s maken. Ondertussen wordt ik steeds ongeruster. 

volgende blog

7 jaar geleden

Hoi, wat heb ik een respect voor jullie. Hoe gaat het nu met jullie zoontje? Ons zoontje is 17 novemver 2016 geboren en heeft ook talus verticalus. Hij heeft 11 weken gips gehad en de pennen zijn nu drie weken uit zijn voetjes. Hij heeft een soort hoge laarsjes gekregen maar geen brace. Ik vind zijn voetjes wel erg dik. Heeft jullie zoon dat ook? Fijn dat ik je blog kon lezen want kan er weinig info over vinden. Dank je wel. Vriendelijke groet, hielkje mulder