• Kind
  • kind
  • peuter
  • moeder
  • School

WE LOVE SCHOOL!

Na 2 zwangerschappen en het op de wereld zetten van (uiteraard) de leukste kindjes van de wereld ben ik, hoewel tien kilo te zwaar, weer helemaal mezelf. Ashton gaat naar school en Logan slaapt nog een gat in de dag. HEERLIJK. Voor het eerst in 4 jaar weer even tijd voor mezelf. En begrijp me niet verkeerd, ik ben STAPELGEK op dat mooie geschifte jongetje van 4 maar wat ben ik blij dat hij naar school gaat. Hij was er zo aan toe en ik vrees ik nog meer!

Van half 9 tot 12 kan ik tutten met Logan en zit ik in een opgeruimd huis. GEEN TREINTJES OP DE GROND, HOLLADIEJEE! Ik heb zelfs tijd om te douchen. Echt te douchen dus. Niet snel onder de douche springen en er weer onderuit voordat de druppels me uberhaupt kunnen raken. Maar echt in m’n blote niksie rondpoedelen, mn haar wassen en de conditioner zelfs de aangegeven tijd laten inwerken! Wat een luxe. “Wat zul je je vervelen die dagen zeg, helemaal nu Logan nog zo klein is!” Vervelen? Vervelen? Maar. Ik. Hoe? Huh? Echt, ik snap het niet. Ben ik dan zo een rotmoeder? Want ja ik geniet van het spelen met hem, en de vreemde dialogen die je soms met kinderen van vier voert. Maar, en nu begeef ik me op glad ijs, want DIT mag je eigenlijk niet zeggen, hierover wordt je van tevoren niet ingelicht.

Er is ook een keerzijde. Die eerste 4 jaar ( na het vele slapen van de eerste maanden ) zal je huis er niet zo uitzien als VOORDAT je moeder werd, je doucht als laatste in het gezin tenzij je op een onmenselijke tijd opstaat. Je papieren liggen regelmatig in speelgoedbakken of worden gebruikt om op te tekenen en dat weekblad dat je zo graag las? Je loopt al weken achter! En dat is helemaal niet erg, daar kies je over het algemeen zelf voor. Ik net zo goed. Ik speel liever met Ashton dan dat ik afstof, dat komt morgen wel. Die leuke serie wordt wel weer herhaald en sla je over, naar het speelveld om de hoek gaan is VEEL leuker. En die leuke pumps bewaar je voor een avondje uit want die zijn niet handig als je achter een ridder, piraat of draak aan moet rennen. Niet erg, maar wel jammer dat ze soms 3 maanden later nog in de doos in de kast staan. En hoe heerlijk deze tijd ook is, ik geniet ook van tijd voor mezelf. Ik geef het eerlijk toe, ik zeg dat wat je bijna niet lijkt te mogen zeggen. Ik vind het stiekem wel lekker,

Een paar uur geen:

-          “mama ik wil yogi”

Om erna een woedeaanval te krijgen en me uit te schelden omdat ik de moed had hem niet zijn cars beker te geven.

-          “mama ik wil naar buiten”

-          “mama ik moet poepen en ik heb geen zin om m’n kont af te vegen hoor”

-          “mama ik wil weer naar binnen!”

-          “mama, waarom huilt Logan nu weer?”

-          “mama, ik wil een snoepje!”

-          “mama, ik lust er nog wel 1!”

-          “mama, ik wil NOG een keer drinken!”

-          “mama, ik wil Bakugan kijken!”

-          “mama, waarom is Bakugan nog niet begonnen, ik wil Bakugan zien!”

-          “mamamamamamamamamamamamama!”

-          “mama ik wil dus NU tv kijken, ik mag NOOIT eens wat!”

En daarom is “mama” blij dat haar oudste oogappelige spruit op de basisschool zit! Omdat “mama” anders moet worden afgevoerd en vergeet dat ze soms ook gewoon Vanity is. Omdat er op de basisschool mensen zijn die ervoor geleerd hebben met dit soort fratsen om te gaan. Ik doe vaak maar wat. Met liefde hoor, absoluut, ik zou hem ( buiten die heerlijke, prachtige schooluren om ) echt geen seconde kunnen missen. Nu even knuffelen met Logan, lekker op de bank in een opgeruimd huis. Totdat Ashton uit school is of Logan gaat kruipen en die geweldige, chaotische, drukke en vooral bijzondere fase weer opnieuw begint...

13 jaar geleden

Haha, erg eigenlijk he. En altijd als ik zijn streken aan een vriendin vertel lig ik zelf in een deuk. Alsof je er van een afstande naar kijkt. Helaas op de momenten supreme... Over 4 jaar gaat Logan ook naar school, dat ga ik dan vieren door een uitgebreid bad denk ik, haha;)

13 jaar geleden

Oh dat herhalen ja... Ik heb het weleens teruggedaan, werkte zeker een dag! Hier zit er 4 jaar tussen en Logan is nog niet zo mondig, dus dat scheelt een hoop:D

13 jaar geleden

Hier ook een "mama" die gek is op haar kinderen maar ze soms ook met alle liefde even aan een ander wil uitbesteden, zo ook school!, om op die manier even de tijd voor zichzelf te hebben. Mijn oudste, Sanna, gaat nu ook naar de basisschool en ik kan soms zo genieten van die uren! Die eeuwige discussies die ze met me kan voeren, kunnen me soms ook gestolen worden! Vaak breng ik haar naar school en kijk ik meester Rob dan aan met de gedachte: "Alsjeblieft, mijn kind! Nu mag jij even.. Ik ben weg! Geloof me, ik vermaak me wel.. Succes!" Haha! Ik kan soms genieten van de momenten die ik met Jinthe alleen heb. Samen met haar is het soms zo heerlijk rustig. Niets geen 2 gillende keukenmeiden die elkaar soms letterlijk de haren uit elkaars kop trekken en ik weer als politie-agente moet optreden.. Gewoon alleen little old me en Jinthe.. Die zich heerlijk kan vermaken met een filmpje op tv zodat mama even rustig wakker kan worden.. Trust me.. I hear you! Dat zal wat zijn als we beide kinders naar school kunnen brengen? Wat een tijd zullen we hebben om te douchen!!

13 jaar geleden

Hoi! Ik herken het 'dol' worden van je kindjes al zijn ze de liefsten van de wereld! Mijn oudste van 2,5 zit in een herhaal fase en zegt iets net zolang (gerust 20x achter elkaar) tot je een reactie geeft. En als hij daar niet tevreden mee is, dan gaat ie gerust dit proces nog eens herhalen. Er zit maar een kleine 2 jaar leeftijdsverschil tussen mijn jongens en de eerste maanden was het een complete chaos. Alles moest tegelijk gebeuren en het huishouden kwam al helemaal op de laatste plek. Nu is de rust wat weergekeerd maar het blijft aanpoten :) Kortom een gezellige chaos!!