Snap
  • Kind
  • vakantie
  • Sondevoeding
  • Dankbaar
  • mantelmama

We gaan op vakantie en nemen mee?!

En toen werd een van mijn blogs geplaatst op de Facebookpagina van mamaplaats. In eerste instantie schrok ik. “Wat zal iedereen er van denken?” Ik voelde mij enorm kwetsbaar. Mijn eerste blog schreef ik een aantal weken geleden omdat ik er aan toe was om alles voor mijzelf op een rijtje te zetten. “Wat is er allemaal gebeurd en hoe voelde ik mij daarbij?” En dan ineens zijn er een heleboel mensen die mijn meest kwetsbare blog lezen...

Al snel kwamen de eerste berichtjes. Ontzettend veel lieve woorden zijn er geschreven! Van een korte “sterkte” tot hele lieve persoonlijke berichtjes. Ook de leidsters van de kinderopvang hadden het gelezen en al snel kregen we een enorm grote ballon met lieve kaart erbij thuis gestuurd. Een mooi bericht van de kinderthuiszorg maar ook van mensen die ik helemaal niet ken.

Stuk voor stuk heb ik ze gelezen en wat ben ik dankbaar voor al die mooie reacties! Het heeft mij heel goed gedaan, juist door nu openlijk uit te spreken hoe het gaat geeft letterlijk ruimte in mijn hoofd voor andere dingen.

Terwijl ik dit schrijf ben ik tassen aan het inpakken. Deze keer niet voor een ziekenhuisopname maar voor een paar dagen vakantie! Vorig jaar hebben we onze vakantie twee keer moeten annuleren omdat Elynn in het ziekenhuis lag. Dit jaar leek de Corona crisis ertussen te komen maar we kunnen gelukkig toch weg.

Ook gaat er een aparte tas mee voor alle benodigdheden voor de sondevoeding en verzorging van de peg-sonde. Toch een confronterend moment, er moet nogal wat mee voor een paar dagen weg. (Op de foto zie je een deel van de spullen) Iets waar ik nog niet eerder echt bij stil had gestaan. We hebben voor alle zekerheid een overzicht gemaakt van haar medische voorgeschiedenis. We blijven in nederland maar zijn wel twee uur weg van ons eigen ziekenhuis. Mochten we onverwachts medische hulp nodig hebben dan is het voor iedereen snel duidelijk wat er allemaal al met Elynn is gebeurd. Ik ga er vanuit dat we het niet nodig hebben maar helemaal gerust ben ik toch nog niet. Je blijft toch altijd alert. Alleen de blender er nog bij en de tas kan ingepakt worden.  

Ik neem die extra tas graag mee! Ook nu voel ik een enorme dankbaarheid, dankbaar voor het feit dat we voor het eerst als gezin van 4 op vakantie gaan.

Alleen al even een paar dagen ergens anders zijn en voor het eerst met z’n 4-en op vakantie, het wordt vast heel bijzonder. Ik ga proberen heel erg te genieten van alle mooie momenten en herinneringen die we gaan maken samen!

Ondertussen heeft Elynn twee EMDR sessies gehad en staat de derde gepland. Ik zal daar later een aparte blog over schrijven. Haar reactie vond ik heftig om te zien, het trauma zit diep maar we merken ook al hele kleine vooruitgang... 

4 jaar geleden

Je bent een topper. Ik hoop dat jullie heel erg genieten van jullie welverdiende vakantie. Liefs Petra (collega Eshof)