Snap
  • Kind
  • #24/7

Wat vliegt de tijd.... bijna klaar op de basis school.

Wat vliegt de tijd. Bijna zit de basisschool erop.

September 2012 begon het basisschool leven.

Wat vond ik mijn oudste ineens groot. Naar school, in de rij en naar binnen.

Met een vriendje kwam hij naar buiten.

De basisschool tijd. Of ik de juiste school gekozen heb voor hem, ik weet het niet.

De school is om de hoek en ik had er zelf vroeger ook op gezeten en kan niet zeggen dat ik het daar niet naar mijn zin heb gehad.

De eerste 2 jaar gingen lekker normaal. Op naar groep 3. Trots kwam hij binnen, ik kan schrijven ☺️.

Tot het extra leeswerk mee kwam, hij kon toch niet zo goed mee dus moest er echt extra geoefend worden....

Uiteindelijk een gesprek over misschien het jaar over doen. Onze tegenspraak was dat hij de klassengrootte misschien niet aan kon en dat wij eventueel ook open stonden voor speciaal onderwijs, mocht dat beter zijn voor hem.

Nee daar kom je allemaal niet voor in aanmerking .

Vrij snel hierna kwamen wij er achter dat onze grote knul ADHD heeft. ( wat in de klas uitgelegd werd wist hij niet, maar wel hoeveel katten er op het schoolplein hadden gelopen) 😂 hij kon in ieder geval tellen.

Maar door deMedicatie start, kon hij toch mee naar groep 4.

In groep 4 zelf gevraagd of blijven zitten geen optie was. Maar nee sociaal gezien kon hij gewoon mee en ze vermoeden dyslectie, maar ja dat kan pas na 3 e scores getoetst worden dus tot groep 5 moesten wij maar lekker extra thuis oefenen.

Op naar groep 5. Hoop oefenen thuis, dyslectie bewezen dus dat traject er nog even bovenop en einde van het jaar voorzichtig gevraagd of hij wel meekon of dat hij toch een jaar moest overdoen. Nee vanaf groep 5 blijft niemand zitten was het antwoord🙃🤷‍♀️  Nu wilde hij ook echt niet naar de groep onder zijn klas dus dan blijft het thuis extra oefenen.

Groep 6, hij had het wel naar zijn zin, wel veel extra oefenen met dyslectie.

Lekker rommelig met minstens 19 verschillende woensdag ochtend juffen.

Daar werd al aangegeven dat hij zijn best doet maar het eigenlijk niet echt lukt.

Tja basis niveau is prima.

Op naar groep 7 een heel jaar een invaller. Die de klas heel goed onder controle had, dus ze hadden het onderling gezellig. Maar kregen in november te horen dat meneer vanaf september een beetje de clown uithing en geen drol uitvoerde, dat zijn advies praktijk onderwijs was en hij misschien maar beter gelijk na groep 7 naar de vervolg school zou kunnen gaan.😳

Hij werd in de zomervakantie pas 11. Toch gaan bellen, praktijk en vmbo scholen gaan kijken, en tot de conclusie komen dat dat helemaal niet kon als hij geen 8 jaar onderwijs had gehad.

Nu in groep 8 .

De juf werd ziek voor de herfstvakantie.

De andere juf klikte niet met de klas, hierdoor draaide de stagiere de klas samen met de directeur. Daarna kregen ze 3 weken een invaller die het ook niet zag zitten en weer afhaakte, toen begon er weer een nieuwe juf, maar hè dat was Corona crises die hebben ze alleen via de computer gezien, want toen de scholen opengingen kwam deze juf ook niet meer werken.

Al met al weer erg rommelig toch advies vmbo met leerweg ondersteuning. Ingeschreven, bij zijn nieuwe school gaan kijken, een blij ventje die alleen zei dat het leuk was terug

En op naar de laatste schoolwerk. De school en zijn klas is hij al klaar mee. Dus dat het allemaal anders was vanwege Corona daar zit hij eigenlijk niet mee.

Kom maar op met die beginnende puber 🙄

De tijd is omgevlogen, nu mag hij eindelijk naar een school waar hij niet continu op zijn tenen moet lopen. 

Nu gaan we groen zien 😂😳🙃 zijn wereld word nog groter.

Hoelang blijft hij zo open. Gisteren kreeg ik de vraag, mama van 1 tot 10 hoe knap vind je jezelf?  Ik zei een 8. Hij keek mij verbaast aan. Ik vind mijzelf helemaal niet zo knap was zijn antwoord. Je moet eerst jezelf mooi en leuk vinden wil een ander het ook kunnen zien heb ik het hem uitgelegd.

We zullen het zien, we zullen het horen. Hij is eraan toe, ik zal blij zijn als hij heelhuids thuis is na zijn eerste schooldag waarbij hij een uur heen en een uur terug mag fietsen😅 terwijl ik de hartzakje ben die zegt dat hij niet met de bus mag, beweging is goed 🚲

Meer ouders die nu de overgang krijgen naar het middelbaar.

Zijn zusje bewandeld ong dezelfde weg met het verschil dat ik heel groep 5 gedramd heb dat ze moest blijven zitten. En ze afgelopen jaar lekker haar 2de jaar groep 5 heeft gehad en nu lekker mee kan zonder op haar tenen te hoeven lopen. Je leert natuurlijk wel wat in die jaren.