Snap
  • Kind
  • aanpassen
  • thuisonderwijs
  • #groep8
  • Corona
  • laatsteschooljaar

Wat had ik je een ander “laatste schooljaar” gegund!

Thuisonderwijs in groep 8

Lieve Kian.

Je laatste schooljaar op de basisschool! Wat voelt dat raar en spannend maar wat heb je er zin in na de zomer! Gelijk de tweede schoolweek gaan jullie op kamp. Een grote klas van 32 kinderen op de fiets en twee nachten van huis. Wat was het gezellig en wat kwam je moe weer thuis! 

Omdat je spelling nog een beetje achter blijft beginnen we (“omdat m’n moeder het wil”) met extra spelling thuis. Maar hé, na een paar weken begin je zelf ook te merken hoeveel het je helpt en tegen de tijd dat de Cito toetsen eraan komen ben je vol zelfvertrouwen. Wat een verschil met “ik ben slecht in spelling”.

Voetbal is je lust en je leven. Niet alleen tijdens de trainingen doordeweeks en de wedstrijden zaterdag maar ook ‘s middags uit school ben je op het voetbalveld of in de pannakooi te vinden. Zelfs als je thuis bent lijkt het wel of die bal aan je voeten zitten geplakt. Misschien mis je voetballen nog wel meer dan school😉 

Maar wat baalde je ook van school. Die laatste maanden moesten zo langzaam mogelijk voorbij gaan, want ook al heb je echt wel zin in de middelbare school, het is hier nog zo vertrouwd en gezellig. En de musical nu dan? Daar had je ook zoveel zin in! Niet dat je een grote rol wilde want dat laat je liever aan anderen over. Nu is het online auditie doen en online oefenen. Nu is het thuis je lessen volgen, zonder klasgenoten, zonder meester, met twee “soms irritante” broertjes op je heen en zonder het uit school voetballen met je vrienden. 

Nu is het nog maar afwachten wanneer je weer naar school kunt. 

Maar wat doe je het goed en wat ben ik trots op je! Het is niet altijd makkelijk en soms echt wel frustrerend. Dit laatste basisschool jaar zullen we nooit vergeten en ik hoop heel erg dat je het straks nog goed mag afsluiten! Samen met al je klasgenoten! Wat had ik je een ander jaar gegund maar we maken er het beste van! 

Snap