Snap
  • Kind
  • hoogsensitief
  • Gevoelig
  • hoog

Wat gaat er toch in jou hoofd om?

Hoogsensitief
5 jaar geleden

Zeker doen de school lijkt gewoon onder hun verplichtingen uit te willen komen. Met mijn zoontje begon het gezeur al op het peuterklasje vlak voor hij 5 werd is hij thuis komen te zitten (verhaal staat in mijn blogs) en zelfs speciaal ondereijs wou hen niet maar dit was allemaal gebaseerd op een verslag van het mkd hij had toen nog geen diagnose. Hij was nog niet zo lang 6 toen wij naar de psycholoog zijn gegaan en binnen 6 weken hadden we de diagnose. De school verkoopt je echt een broodje aap en ik zou eens bij de in de buurt voor een psycholoog kijken en anders eens naar een huisarts. Ik weet niet of je bij jou ook werkzaam zijn maar ik heb heel veel hulp gehad van een instantie genaamd somnium. En je zou misschien toch eens kunnen kijken of de school je tegemoed wilt komen en ze een geluid onderdrukkende koptelefoon mag gebruiken misschien dan krijgt ze minder prikkels binnen.

5 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie. Fijn om te horen. De prikkels spelen bij mijn dochtertje inderdaad een grote rol. Ik snap ook echt niet zo goed waarom school het een soort van tegen houd.

5 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord. Inderdaad goed om eens naar deze dingen te kijken. Vanuit school heb ik hier nog niet echt antwoorden op gekregen. Wel zie ik duidelijk verschil hoe mijn dochtertje thuis is een op school. Mijn dochtertje geeft ook regelmatig aan het te druk te vinden op school en is vaak moe. Ik heb nu op school aangegeven dat ik wil dat de intern begeleider ingeschakeld wordt.

5 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie. Ik vond het zelf ook wel apart ook te horen hoor dat wanneer kinderen te slim zijn niet in aanmerking kunnen komen voor speciaal onderwijs. Omdat mijn dochtertje pas 6 jaar is hebben ze gezegd nog geen verdere onderzoeken te kunnen doen waar het gedrag precies vandaan komt is niet bekend. Maar ook hier ga ik nu weer achteraan zeker nu ik dit hoor.