Snap
  • Kind

Waarschuwing: vreselijke kinderfilmpjes op youtube

Soms mag Jules een filmpje kijken op mijn telefoon. Meestal zet ik dan Kikker op of Brandweerman Sam op Youtube...todat....

Mijn kids kijken niet zoveel naar de televisie, maar soms komt het even zo uit en mogen ze een filmpje kijken. Laatst waren we op bezoek bij mijn omaatje. Voor Jules natuurlijk een beetje saai en daarom mocht hij een fimpje kijken op mijn telefoon. Ik zette youtube op en zocht naar Brandweerman Sam. Jules zat lekker te kijken en ik kletste nog wat met mijn oma.

Op een gegeven moment dacht ik, even kijken of het filmpje nog bezig is en toen zag ik dat er inmiddels een heel ander filmpje voorbij kwam op mijn telefoon. Het was een filmpje van een volwassen mensen die zich verkleden als Elza en Spiderman en de meest bizarre dingen bij elkaar doen. Op het filmpje wat mijn zoon keek werd Elza bruut in het zwembad geduwd bijvoorbeeld. Ik heb het meteen uitgezet.

Ik kaartte het onderwerp aan bij wat vriendinnen en die hadden die gekke filmpjes ook al gezien. Er schijnt zelfs een filmpje te zijn  waarbij Elza een baby krijgt van Spiderman en je een soort ranzig geboorteritueel ziet. En je hebt blijkbaar ook allemaal van die filmpjes op youtube waabij kinderen een speelgoedje uittesten en dan kun je ook doorklikken naar allerlei schietspelletjes.Ik was echt een beetje in shock. Denk je dat je een leuk filmpje opzet krijgt je kind allemaal gekke dingen op zijn scherm. Voor mij geen youtube meer. Ik zet nu altijd kindertube op. Wist eerst niet eens dat dit bestond (handige tip van een van mijn vriendinnen). 

Met mijn blogje wil ik alle andere moeders waarschuwen: check goed welk filmpje je kind op youtube kijkt en kies liever voor kindertube. Dat is tenminste mijn mening!

6 jaar geleden

Bekend filmpje. Zo is er ook het filmpje dat er iemand begraven wordt of dat een volwassene verschoond wordt etc... Wij hebben YouTube verboden. Apart account waar geen YouTube op zit. Andere apps geïnstalleerd waar ze zich mee kunnen redden of de filmpjes op sdkaart in Netflix opgeslagen. Tip voor YouTube : het maken van een vast te zetten playlist voor kinderen met slot..

6 jaar geleden

Hier ook iedere keer hetzelfde liedje maakt niet uit wat voor filmpje ik opzet op een of andere manier kom ik steeds weer bij die spiderman en elsa uit.zoontje is gek van spiderman dus die blijft gewoon kijken, heb alles al geprobeerd te wissen en te doen maar kom er iedere keer weer bij uit. Dus tips zijn zeker welkom!

6 jaar geleden

Hoe blokkeer je een.gebruiker?

6 jaar geleden

Ik zet veilige modus aan als ze filmpjes kijkt. Dat filtert alle "slechte" filmpjes. Daarnaast luister ik altijd mee. Als ik het idee heb dat het niet geschikt is blokkeer ik de filmpjes of gebruiker.