Snap
  • Kind

Vrolijk Pasen, Ollie!

Er komen weer blaadjes aan de bomen, de bloemen bloeien en de gansjes zijn druk met paaseieren verven...

Er komen weer blaadjes aan de bomen, de bloemen bloeien en de gansjes zijn druk met paaseieren verven. Alle gansjes behalve Ollie! Ollie is iets anders van plan...

Vrolijk Pasen, Ollie! Is geschreven door Olivier Dunrea. Het is een boekje uit de reeks “Gonnie & vriendjes” – boekjes.

Het is mooi weer buiten, het voorjaar komt er weer aan, over een paar weken is het Pasen... Dus tijd voor boekjes over Pasen!

Ollie is een gansje, net als Gijsje, Eddie, Bo, Teun, Jasper en Jip.


Dit boekje gaat over Ollie, Gonnie, Gijsje, Bo en Eddie.
Gonnie, Gijsje, Bo en Eddie hebben een paasei die ze gaan verven. Dan ziet Ollie de paaseieren. Die wil hij hebben! Hij neemt alle gekleurde eieren mee en verstopt ze. Gonnie, Gijsje, Bo en Eddie gaan op zoek naar de eieren, maar waar zijn ze nou gebleven?


De verhaaltjes over de gansjes zijn simpel, maar daardoor juist erg grappig. De tekeningen in het boek zijn lekker kleurig en vrolijk.

Het is een leuk boekje om voor te lezen nu Pasen er weer aan komt en iedereen straks weer paaseieren gaat schilderen en verven.

Op elk pagina staat een tekening en daaronder staat beschreven wat er op de tekening gebeurt. Het zijn korte zinnetjes, dus zeker ook geschikt voor kinderen die eigenlijk nog niet zo lang stil kunnen of willen zitten om naar een verhaaltje te luisteren.

Het boekje begint bijvoorbeeld met: “Dit is Ollie.” En op de volgende pagina staat dan “Ollie is aan het springen.” Vervolgens kom je erachter wat de andere gansjes aan het doen zijn en wat Ollie dan gaat doen.
Je kunt het verhaaltje zo voorlezen als je zelf wilt, je kunt er bijvoorbeeld ook stemmetjes bij gebruiken, want soms “roept Ollie” en soms “fluistert Ollie”, dit maakt het verhaaltje wat levendiger.

In dit boekje komen ook een aantal kleuren naar voren, omdat de gansjes hun ei allemaal een andere kleur verven, zo kun je dus ook nog eens kleuren oefenen met je kindje.

Als je op zoek bent naar een gezellig boekje voor Pasen dan is dit wat mij betreft een aanrader!

Heb jij nog tips voor leuke boekjes over Pasen?

9 jaar geleden

Ja, deze reeks is leuk. Ik heb het boekje van Bo, die alles lekker vind. Ook erg schattig!