Snap
  • Kind
  • racisme
  • notoracism
  • allbeautifull
  • goodparenting

Vorig jaar van mij afgeschreven maar nooit gepost..

Kinderen hebben racisme nog niet door maar wat zodra dat wel gaat gebeuren? Dat is mijn angst..

Koude kermis.. koude douche.

Kinderen leren op school met allerlei lessen en acties dat pesten moet stoppen.

Toch fijn dat de oudere onder ons daar wellicht het goede voorbeeld van kunnen geven.. Helaas is het overal en dus ook in ons dorp nog zo dat de oudere het verkeerde voorbeeld geven.

Na een geslaagd Bruggenfeest die mede en vooral door mijn ouders is georganiseerd, waar ik bij het Kulturhus al een dikke ode voor heb uitgesproken. Is het toch jammer dat ik met mijn (donkere niet zwarte) man en dus getinte dochtertje naar een ander feestje nog even lopen en fietsen en er vanaf de brug tegenover het restaurant, zeer grappige opmerkingen worden geroepen maar die niemand in het gezicht durft te herhalen.

En lachen met zijn allen, zoals kinders op een schoolplein die net iemand hebben gepest, met zijn allen tegen 1, lekker makkelijk.

Maar zo stoer als het is van een afstandje en achter de rug om zo bang om het te herhalen in het gezicht. En ook leuk dat er een kindje bij betrokken is die het nu gelukkig nog niet volgt maar later als zij groter is wel, dit is mijn grootste angst. Want ja als deze grote stoere mensen het al doen, dan hou ik mijn hart vast, de kinderen van deze mensen zullen net zo triest opgevoed worden en kinderen kunnen nog meedogenlozer zijn onderling. Maar geloof mij, als mijn kind ooit gepest wordt om haar prachtige, stralende kleurtje, die kinderen zullen het meemaken. Mijn man is gelukkig zelf mondig genoeg om verhaal te halen, hij wilt niet met deze bullshit in zijn hoofd blijven spoken, wilt met niemand problemen en gewoon met elkander in het dorp normaal kunnen wonen, want dat doen we inmiddels al aantal jaar met plezier. Maar hier wordt ik gewoon echt kots misselijk van..

En ja wat zal ik hiermee bereiken? Waarschijnlijk niks, hun feestje gaat door, onze sfeer is verpest en wij gaan naar huis toe.

Ik hoop dat ouders hun kinderen opvoeden en aanspreken op pest gedrag en vooral het goede voorbeeld hierin geven. En wellicht is een excuses wel op zijn plek, in het gezicht dus. Joe! ✌🏽

Eva

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Eve88?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.