Snap
  • Kind
  • liefde
  • Draak
  • Chromosoonafwijking

Vooruit blijven kijken

Riley zit nu alweer een paar maanden op het KDC, tijd dus voor een gesprek. Riley draait nog steeds goed mee in de groep en door de fysio gaat ze steeds meer doen.

Ze verwachtte dat Riley deze zomer kon kruipen, maar dit wordt toch geen optie voor Riley. De fysiotherapeute zegt dat Riley gaat billen schuiven. 

“Als ze zichzelf maar kan verplaatsen” denk ik dan. Ik bedoel hoeveel kinderen slaan kruipen over en gaan billen schuiven? Zo erg lijkt mij dat niet.

Verder gaan ze proberen Riley met een vork te laten eten, en zien ze dat haar fijne motoriek heel erg achterloopt. We weten dat ze achterloopt, en dat geeft voor ons niet. We houden toch wel van haar!

Tegenwoordig heeft ze ook nieuwe woorden, hamme wat eten betekend is vervangen voor het woord eten. In de ochtend schreeuwt ze “uit!” Met andere woorden: ik wil uit bed. En als je langs loopt en ze wilt je aandacht dan roept ze: Eej!

Als ze een smakkend geluid maakt, betekend dat ze drinken wilt. En als ze kwaad is, dan smijt ze met alles wat er in haar buurt ligt.

Ze zegt trouwens ook ‘nee’ en schud dan met haar hoofd. Misschien omdat wij heel vaak nee tegen haar zeggen. Ze probeert namelijk iedereen uit. Aan de ene kant ook goed, maar soms vermoeiend. Vooral omdat je dan boos wilt worden, maar het niet kan omdat ze haar puppy gezicht in de strijd gooit.

Toen ik nog geen moeder was begreep ik nooit hoe ouders hun kinderen konden verstaan en begrijpen, voor mij leek het Spaans wat die kinderen allemaal uitkraamde. Nu snap ik het natuurlijk volkomen!

We kregen trouwens een vragenlijst mee van het KDC. 262 vragen... Pff het leek wel een Cito-toets. Sommige vragen waren confronterend, hoe oud was uw kind toen ze ging lopen? Uhmm...?!!

We hebben natuurlijk haar situatie geaccepteerd, in zo verre dan. We geven gewoon niet op! En vooral niet met Riley haar temperament, want ze wil het echt.

Vandaag werd ik gebeld door het Consultatiebureau, hoe het met Riley was.

De mevrouw begon alleen met: hoe is het nu met hem? HEM?! Laatst toen ik keek was het echt nog een meisje hoor! Zo hebben wij ook een vragenlijst gekregen van de tandarts en daar stond ook Jongen op in plaats van meisje.

Verkouden

Riley gaat nu al 2 weken niet naar het kinderdagcentrum omdat ze verkouden is.. Ze is veel verkouden, ik denk dat als we de afspraak hebben bij de KNO arts voor haar slik probleem, we dit ook gelijk even aankaarten. Misschien halen ze wel haar keel en neusamandelen er uit. Vooral omdat haar verkoudheid op dit moment zorgt voor absentie op het kinderdagcentrum, En al oefenen we wel met haar, toch is de fysiotherapeute erg belangrijk op het moment.

Verder is het gewoon een heerlijk kind dat soms je oren van je hoofd afkletst in Riley taal. We genieten elke dag van haar!

To be continued....