Snap
  • Kind
  • peuter
  • tandarts
  • voorbereiden
  • eerstekeer

Voor de eerste keer naar de tandarts (tandjes tellen)

Hoe ik mijn peuter heb voorbereid op de eerste keer tandarts!

De tandarts

Daar kan ik kort en krachtig over zijn, die vriendelijke man is niet mijn favoriete bezoek. Waardoor dat komt is eigenlijk in mijn kindertijd ontstaan. Als kind hadden wij echt een vreselijke hork als tandarts, totaal niet kindvriendelijk , als je zijn blik al zag werd je al bang.  Daardoor heb ik altijd al een hekel aan de tandarts gehad.  

Tot wij gingen verhuizen op mijn 12e en overstapte naar een andere tandarts.  Een lieve rustige man, hij legt uit wat hij doet . Hij heeft mijn angst wat kunnen wegnemen.

Maar nu heb ik zelf een dochtertje en haar mondje staat bijna vol met tandjes. Dus had ik de vorige keer afgesproken dat als ze twee zou zijn ze mee zou komen om gewoon vast wat te oefenen. In de vorm van tandjes tellen met een dikke lach. Ik wil daar bewust vroeg mee beginnen zodat ze hopelijk geen angst opbouwt zoals ik dat altijd ervaren heb.

Ongeveer 2 weken voor de bewuste datum ben ik thuis gaan oefenen, ik heb me niet ingelezen ofzo.  Maar ben gewoon op mijn eigen gevoel gaan kijken wat ze leuk vind.  Zo heb ik haar verteld dat we binnenkort naar de tandarts moeten en dat hij mama's tanden gaat tellen en ook Bo haar tandjes gaat tellen.  Na het tanden poetsen zei ik mama gaat even jou tandjes tellen net als de tandarts. Doe je mondje maar open, en zo ging ik speels haar tandjes tellen. Ze vond het geweldig en na 2 dagen wist ze al dat ik haar tanden ging tellen voor de tandarts.

Maargoed ik was me ook wel bewust dat dit niets zegt natuurlijk,het had zomaar kunnen zijn dat ik daar met haar aankom en ze weigert haar mond open te doen. Dat ze denkt dikke doeiiiii die leuke tandarts mag echt geen tandjes tellen....

Had gekunt dus,  maar nee hoor mijn kleine meisje heeft het fantastisch gedaan,ik ben zo trots op haar. 

We gingen naar de tandarts en in de wachtkamer vertelde ik nog een keer wat we gingen doen. Bij binnenkomst heb ik gezegd dat die meneer de tandarts was. Ik ging eerst liggen en Bo ging op mijn buik liggen om mee te kijken in mijn mond. Dit vond ze echt reuze intressant. Het was zo aandoenlijk dat de tandarts de assistent een foto liet maken voor mij. Toen ik klaar was ging de stoel weer rechtop. En ik zei laat de tandarts jou tandjes maar tellen .Tot grootte verbazing deed ze op mijn schoot gewoon netjes haar mondje open en heeft de tandarts mooi 16 tandjes geteld!

WOW wat een mooi begin voor de eerste keer tandarts.

Tandarts Mark was ook heel erg trots op Bo. En met een dikke glimlach stapte we de deur weer uit. 

Hoe ging bij jullie de eerste tandarts ervaring?

Liefs X Samantha 

Snap
3 jaar geleden

Wat onwijs leuk om te lezen! Wij gaan pas in november maar de tandjes tellen ga ik zeker onthouden!!