Snap
  • Kind
  • #autismkid

Voor altijd thuis?

En hoe nu verder? Er is geen plek voor jou lief ventje.

Tja.. hoe nu verder? Die vraag spookt dagelijks door mijn hoofd. Het is uitzichtloos en zonder enige sprakeling van hoop. Want nee er is geen plek gevonden voor Leon en we worden alsmaar van het kastje naar de muur gestuurd. 

Nog 2 weken.. nog maar 2 weken dan is school klaar en is Leon volledig thuis. Dat is nu de situatie. Hoe komt dat?

Nou school heeft de leerplicht beëindigd daarmee beëindigen ze ook gelijk hun plicht om nog verder te zoeken. Omdat er een zorgplek gevonden moet worden en geen onderwijsplek is dat niet hun pakkie aan. Maar wel die van mij dus! Aangezien Leon in de Wet Langdurige Zorg zit krijgen we geen hulp meer van de gemeente en staan we er alleen voor. Teminste gelukkig gaat nu een andere stichting met ons meezoeken voor een plek voor Leon. 

Het is een gevecht want hij kan zeker leren maar dan moeten er enorm veel voorwaarden aanzitten zoals stilzitten, luisteren, concentreren en antwoorden kunnen geven. Geen van alle staat op Leon zijn lijstje haha. Na 6 afwijzingen vanuit special onderwijs was dus een zorgplek zoeken de enige andere optie. Maar dat is dus helemaal hogere wiskunde als je dit wilt doen vanuit WLZ met een aanvraag voor een PGB ( ik ben dan zijn zorgverlener )

Puntje bij paaltje is het gewoon zo [+>@#&÷;÷;÷[ slecht geregeld dat er nergens geen plek is voor dit ventje. Continu op elke plek ellende dan is er weer geen vervoer van en naartoe, dan kan het alleen vanuit de gemeente, dan nemen ze geen kids aan uit andere regio's GRRRRR IK WORDT GEK! 

Een tijdje terug tijdens een laatste gepsrek op school riep ik: joh , zal ik hem dan maar aanmelden bij Blijdorp?! Zo voelt het alsof dat echt de enige plek nog is. Hij word behandeld als een beest met agressief gedrag.. en wat doet hij nou? Nou hetzelfde als een 2 jarige! Nee roepen, duwen en soms slaan. Kleine kanttekening is dan wel dat hij 1.30 is en 40 kilo weegt dus alles een ietsiepietsie harder aankomt zegmaar.

En weer denk ik, hoe nu verder? Ik weet het niet. Weten jullie het? Het ergste is nog dat Leon niet het enige kindje is in Nederland die geen plekje heeft. Die zomaar 7 dagen per week thuis zit. Lekker normaal voor een kind van 6. Is dit dan niet iets voor iedereen om over na te denken? Hoe slecht is de zorg in Nederland dat het word toegelaten dat zo'n ventje dan maar 7 dagen per week thuis zit?! Schijnbaar vrij normaal als ik de verhalen lees van anderen. Bizar vind ik het echt bizar! En dan nog maar te zweigen over de toekomst..

Stel ee wordt een plek gevonden over 6/7/8/9/10 maanden denk je dat hij dan nog thuis weg wilt? NEE. dit is dan zijn enige vertrouwde plek. Dan is het dikke drama om hem weer op de rit te krijgen,  maarja dan vertoont hij gedrag en oei oei oei dat  gedrag kunnen ze niet aan en zijn we weer terug bij af. Want zo gaat het continu nu. 

Ja lekker negatief wel he, maar het is wel de waarheid. Uiteraard zorg ik met alle liefde voor mijn kereltje en zal hij niks te kort komen thuis, maar is dit de plek voor de rest zijn leven?  Daar mogen jullie antwoord op geven..

Lieve groetjes, Corine 

1 jaar geleden

Heftig. Heel veel respect hoe je blijft vechten voor het beste voor je kind. Misschien dat de organisatie: Educura BV. Iets voor je kunnen betekenen. Weet van deze organisatie dat ze een breed concept aan zorg verlenen van ambulantezorg tot ondersteuning in onderwijs (1 op 1 in de klas). Maar denk ook aan dagbesteding, logeerweekendeb etc.

1 jaar geleden

De regeldrift binnen de zorg, zorgt voor veel problemen. Mijn man werkt in de zorg. Hij heeft al veel cliënten voorbij zien komen die steeds maar weer overgeplaatst worden omdat ze "negens passen". Met onder andere hechtingsproblematiek als gevolg. Het probleem ligt echter niet bij de cliënten, maar bij hoe het geregeld is binnen de zorginstellingen en de regels waarbinnen zij moeten laveren. Zo was er vanuit de werknemers het idee ontstaan om een groep op te zetten voor deze cliënten. Allemaal ervaren krachten die goed met deze groep kan werken en daar ook plezier in heeft, niet bang is voor agressie, maar daar goed op anticiperen etc. Ze hadden het team al opgezet. Maar nee, dit kon niet, want "de regels". Zo blijven de cliënten de dupe van een kapot geregeld systeem. Als er geen uitzondering zouden bestaan, zou het super werken. Maar iedereen weet dat het zo niet werkt. Ik wens, jullie veel sterkte met de zoektocht. Ik hoop dat er snel een passend plekje komt waar hij mag en kan blijven.

1 jaar geleden

Misschien heb je hier allang naar gekeken, maar heb je een zorgboerderij overwogen? Sinds een paar jaar is het voor een zorgboerderij mogelijk om ook onderwijs te bieden. Hiervoor kunnen vanuit jou PGD dan iemand aannemen die 1 op 1 les gaat geven. Zorgboerderij gaat wel via de Gemeente helaas. Zij moeten de aanvraag doorgeven, jij gaat dan betalen vanuit je PGB. Even doorvragen, want veel gemeente houden een zorgboerderij via PGB af omdat het 'te ingewikkeld is' voor de doorsnee burger. Succes!