Snap
  • Kind
  • Gezond
  • Vakantie dagje weg

Voetbalmeisje, en dan niet mogen voetballen!!

Mijn dochter (11) is een echt voetbalmeisje. Al vanaf haar kleutertijd is dat overduidelijk haar sport. Helaas, haar lichaam werkt tegen.

Ze was nog geen 5 toen ze al op voetbal wou. Helaas voor Jodie (11) moest ik op de trainingsmiddag werken en ging zij naar de buitenschoolse opvang i.p.v. naar de hartstochtelijk verlangde voetbaltraining.

Toen ik dan ook op andere dagen ging werken was het feest groot, YES! op voetbal!

Gelijk het eerste jaar werd haar team kampioen (elke wedstrijd dat ze tegen een jongensteam moesten spelen waren die in eerste instantie juichende dat ze slechts tegen meisjes hoefden te spelen, maar dat viel ze dan meestal enorm tegen!).

Toen kwam ze in de groei en flink ook. Nadeel daarvan is, als je veel sport, dat de aanhechting van je pezen dat niet allemaal kan bolwerken: fiks groeien en dan ook nog heftige bewegingen maken maakten dat Jodie Osgood Schlatter kreeg. Dit uitte zich in een pijnlijke bult net onder haar knie en pijn tijdens het voetballen en rennen. Op aanraden van de fysiotherapeut en orthopeed is ze nu al een half jaar gestopt met het voetballen, omdat in het ergste geval de pees kan afscheuren en de bult onder de knie sowieso blijft. ('De klachten zullen verdwijnen na enkele maanden tot enkele jaren', iiieks!)

We zijn druk bezig geweest een andere sport te vinden, waarbij niet zoveel gerend, gesprongen, gedraaid e.d. hoeft te worden. Zo kwamen onder de aandacht: fietsen, muurklimmen, waterpolo, roeien, zwemmen. Helaas, er zat geen sport van mevrouws gading bij.

Ik moet zeggen dat deze kanjer zich enorm goed gehouden heeft en gewoon lekker met vrienden en vriendinnen is gaan spelen toen ze zoveel extra vrije tijd kreeg. Ik ben er trots op dat ze vervanging heeft gezocht en niet bij de pakken is gaan neerzitten. Wij hebben het er regelmatig met haar over hoe vervelend het is dat ze (tijdelijk) niet kan voetballen.

Als de pijn weg is tijdens het sporten mag ze het weer gaan proberen, ze moet goed naar haar lichaam luisteren. De laatste tijd gaat het al een stuk beter dan een half jaar geleden en we hebben Jodie dan ook weer opgegeven voor het nieuwe voetbalseizoen!

Echter, gisteren, na de sportdag op school, vertelde ze me dat ze ineens weer last had van die rottige knie.....

9 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ze gaat het in het nieuwe seizoen gewoon weer proberen (deze WK periode sterkt haar natuurlijk enorm in het gaaf vinden van deze sport). Hopelijk houdt de knie zich goed, gewoon rustig aan beginnen en dan wijst het zich wel. Ik heb het volste vertrouwen in m'n meissie dat ze zich meldt als het minder gaat.

9 jaar geleden

Bah, niet leuk, zeg! Zo te horen is ze wel een echte doorzetter.

9 jaar geleden

Ach wat sneu zeg! Zo vervelend als je lijf tegenwerkt! Hopelijk vind ze nog eens een sport die wel op haar lijf geschreven is.