Snap
  • Kind
  • Verjaardag
  • Feestje
  • Speeltuin
  • kinderfeestje
  • speelplezier

Verjaardagsfeestje in een speeltuin

wat een vrijheid
Snap

Begin juni was Salih jarig hij werd 4 jaar, maar wegens de corona maatregelen konden we zijn verjaardag niet vieren met familie en vrienden. eerst dachten we eraan om de verjaardag thuis te vieren als het weer zou mogen omdat het bekend terrein was.

Maar wegens het overlijden van mijn vader en de geboorte van Ilayda heeft mijn man al mijn vader zijn spullen naar ons huis gebracht waardoor je nu dus letterlijk je kont bijna niet kan keren.Al die spullen moet ik nog uitzoeken maar maak er nog geen tijd voor misschien ben ik er nog niet aan toe of zoek ik het gewoon nog even niet, maar dat betekend dus ook dat we thuis geen bezoek konden ontvangen (niet voor een feestje althans).

Nu hebben we bij vrienden en familie al vaker gezien dat ze de feestjes in een speeltuin houden ik dacht ja leuk maar al dat gedoe om alles mee te sjouwen daar heb ik echt geen zin in en dan Yasin waar je steeds achteraan moet Ilayda die gevoed moet worden (onzeker over openbaar voeden).

Nou toch maar de knoop doorgehakt toen het weer mocht om een feestje te geven in een speeltuin. Datum gepland uitnodigingen verstuurd. Zo nu kan ik er echt niet meer onderuit en moeten we gewoon het feestje houden.

Waar ik normaal alles super ver van te voren voorbereid deed ik dat nu niet waarom weet ik niet precies misschien door de hittegolf of misschien ook wel de dagen niet in de gaten gehouden.

Het feestje was op vrijdag op donderdag begon ik met het voorbereiden van de salades ik ging aardappelsalade maken en pastasalade gewoon lekker makkelijk en vult ook lekker.

Op de valreep moest mijn man nog naar de winkel met een boodschappenlijstje voor wat snacks voor de kinderen die zouden komen.

Ik ging donderdag ook nog even snel naar de action voor papieren bordjes en schaaltjes en bestek en voor traktaties nog nooit was een verjaardag zo chaotisch voorbereid alles op het nippertje.In de avond kwam mijn schoonzus nog even helpen met de salades afmaken en de traktaties maken. Hulp vragen is niet iets wat ik snel doe gelukkig ziet ze al snel wat ik nodig heb en springt ze nogal eens bij (bedankt daarvoor).Die traktaties deden we gewoon simpel een bakje van paw patrol een lolly en een emoiji stressbal erin zo hebben de ouders er ook nog wat aan ;) die anti stressbal dan he die lolly zullen ze niet krijgen :).

Donderdag avond nog even een lijstje gemaakt met wat er allemaal mee moest naar de speeltuin en alles wat niet gekoeld hoefde te zijn al klaar gezet in de gang zodat het van het lijstje af kon.

s'morgens 6 kannen gevuld met heet water voor de thee en koffie lief hebbers.en kleine gebakjes ophalen bij de HEMA die we van te voren besteld hadden met een leuke foto van Salih.

Eerlijk is eerlijk het was echt een heel gesjouw maar de vrijheid die je er voor terug krijgt is heerlijk je kan je gewoon echt bezig houden met je familie en vrienden want de kinderen die spelen samen en komen af en toe even wat drinken of eten en weg zijn ze weer dit is dan ook de eerste verjaardag waarin ik niet steeds moest "opletten" of er iets kapot ging of visite iets wilde drinken of de afwas die opstapelde in de keuken even snel opruimen gewoon echt genieten.

Alle kinderen wisten waar we zaten en de grotere kinderen deden mee opletten op de kleinere kinderen en Yasin die normaal altijd op onderzoek gaat en daardoor makkelijk kwijt raakt die vond elke keer wel weer een maatje die met hem het park over ging om te spelen.

Ik had gewoon zelfs af en toe een moment om zelf even met de kinderen te gaan spelen want ouders die kwamen die gingen ook regelmatig met hun kinderen spelen dus het feest verplaatste zich over het hele park. 

Zou ik nog een verjaardag in een speeltuin vieren ABSOLUUT!Ondanks het gesjouw en slechte voorbereiding was dit de meest fijne verjaardag ooit.

Nu kan ik alleen maar hopen dat wanneer Ibrahim (feb) en Yasin (okt) en Ilayda (feb) jarig zijn het ook mooi weer is, nou koud is niet erg als het maar droog is want wat ik gezien heb de kids die vermaken zich wel en de ouders die ook wel.

Bedankt voor het lezen van mijn blog vier jij ook wel eens een verjaardag in een speeltuin of liever thuis? Ga je er nu anders over denken nu je dit gelezen hebt?

Snap
3 jaar geleden

Ja het gesjouw was minder maar een vooruitzicht daarin was wel dat je met minder terug komt dan dat je heen ging 🤣

3 jaar geleden

Wat een leuk idee! Was geslaagd dus!! Op het gesjouw na inderdaad 😅