Snap
  • Kind

Verjaardag vieren op de peuterspeelzaal

Verjaardag vieren op de opvang hoe pak je het aan? Met of zonder gevulde goodiebag?

Mijn dochtertje word op 18 oktober 3 jaar oud. En ze gaat sinds 2 jaar en 3 maanden naar de peuterspeelzaal. Het word dus haar eerste verjaardags feestje op de opvang. Ze heeft er al een aantal meegemaakt en de ene ouder pakt groots uit en de andere ouder niet. Mijn mening is maak wat lekkers en dat is het dan, misschien nog een zakje met wat snoepjes erim voor mee nemen naar huis. En eigenlijk boeit het mij ook niet wat andere ouders daar dan van vinden, ik ben niet de ouder die veel traktaties gaat maken en dan nog een goed gevulde goodiebag voor mee naar huis. Ga geen 7.50 per kind uitgeven!! En mijn dochter zit voor 11 uur op de opvang wat verdeeld is over 4 dagen kort. Dus ze is er nog niet eens hele lange dagen. Hoe denken jullie daar over? Zouden jullie wel groots uitpakken?? En zoja hoe? Meer traktaties of juist een goed gevulde goodiebag? En voor hoeveel kindjes doe je het? Voor alle van de groep van je kindje voor alle dagen of alleen de kindjes die aanwezig zullen zijn op de dag dat jij het gaat vieren? 

9 jaar geleden

Ik wist niet eens dat het op de opvang gebruikelijk is om te trakteren totdat ik vorige week zag dat er traktaties klaarlagen van een ander kindje. Ahum... Vorig jaar alleen gezegd hij was afgelopen weekend jarig. Ik dacht dat komt pas op de basisschool. Ook dacht ik dat het net als toen ik zelf kind was, voor de klasgenootjes een doosje rozijntjes en voor de leraren een plak cake. Voor mij hoeft dat niet dat grootse, vind het zo overdreven... En vindt meer als een Euro per te trakteren kind uitgeven echt te veel, waarom?

9 jaar geleden

Hoi Ik werk zelf op een kinderdagverblijf en het is inderdaad waar dat ouders steeds meer uitpakken met traktaties. Mijn ervaring is dat kinderen net zo blij zijn met een doosje rozijntjes als met een uitgebreide traktatie. Het gaat peuters niet om de hoeveelheid maar om het idee van een traktatie. Als ik jou was zou ik ook alleen een traktatie doen voor de kindjes die er die dag zijn. Die vieren ook het feestje met haar en de kindjes die er niet zijn niet. Die hechten dan ook veel minder waarde aan de traktatie en het scheelt jou weer werk :) Fijne verjaardag alvast!