Snap
  • Kind
  • opgroeien
  • zelfverdediging

Vechten?

In mijn vorige post/blog/verhaal heb ik verteld over mijn kinderen. Ik zei hierin te worstelen (nog steeds) over het sociale aspect m.b.t. mijn zoon.

In de tussentijd heb ik geprobeerd om hem wat meer los te laten. Hij gaat nu ook wat vaker op eigen initiatief buiten spelen, uiteraard gevolgd door zijn zusje. Nu is het zo dat hij mij van de week vertelde dat hij in zijn buik was gestompt door een klasgenoot, welke dicht bij ons woont. Deze jongen heeft in het verleden wel vaker dit soort geintjes geflikt en heeft er een handje van om mijn zoon in de steek te laten. Dan haalt hij hem bv. op en niet veel later is hij weg omdat hij met iemand anders kan spelen die interessanter is. Naar figuur dus. Om het nog leuker te maken hebben zijn ouders hem op kickboksen zitten..

Terugkomend op het voorval, dit gebeurde op school. De juf sprak deze jongen aan volgens mijn zoon. Gezien het verleden en wat er was gebeurd is voor mij de maat vol. Ik heb mijn zoon nu geleerd om bij een volgend incident deze jongen met gelijke middelen (lees vuistslag richting het gelaat) te laten terugbetalen (uiteraard na een waarschuwing). Ook is nu de overweging om mijn zoon naar bv karate te doen, puur voor zelfverdediging. Ben ik dan slecht?