Snap
  • Kind
  • opgroeien
  • zelfverdediging

Vechten?

In mijn vorige post/blog/verhaal heb ik verteld over mijn kinderen. Ik zei hierin te worstelen (nog steeds) over het sociale aspect m.b.t. mijn zoon.

In de tussentijd heb ik geprobeerd om hem wat meer los te laten. Hij gaat nu ook wat vaker op eigen initiatief buiten spelen, uiteraard gevolgd door zijn zusje. Nu is het zo dat hij mij van de week vertelde dat hij in zijn buik was gestompt door een klasgenoot, welke dicht bij ons woont. Deze jongen heeft in het verleden wel vaker dit soort geintjes geflikt en heeft er een handje van om mijn zoon in de steek te laten. Dan haalt hij hem bv. op en niet veel later is hij weg omdat hij met iemand anders kan spelen die interessanter is. Naar figuur dus. Om het nog leuker te maken hebben zijn ouders hem op kickboksen zitten..

Terugkomend op het voorval, dit gebeurde op school. De juf sprak deze jongen aan volgens mijn zoon. Gezien het verleden en wat er was gebeurd is voor mij de maat vol. Ik heb mijn zoon nu geleerd om bij een volgend incident deze jongen met gelijke middelen (lees vuistslag richting het gelaat) te laten terugbetalen (uiteraard na een waarschuwing). Ook is nu de overweging om mijn zoon naar bv karate te doen, puur voor zelfverdediging. Ben ik dan slecht? 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij JS2020?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.