Snap
  • Kind
  • kinderkamer
  • slapen
  • Grotebroer
  • Eenpersoonsbed
  • Nieuwbed

Van ledikant naar eenpersoonsbed

Wat is de juiste leeftijd om van een ledikant naar een eenpersoonsbed te gaan? Is er wel een juiste leeftijd? Ik ben van mening dat het niet van de leeftijd afhangt maar of een kind eraan toe is. Of de ouders.

Grote broer

Eind februari wordt Josh grote broer. Omdat hij dan ruim 2,5 is, hadden we bedacht dat hij dan in een groot bed zou gaan slapen en de baby in zijn ledikant. Prima idee, ware het niet dat wij redelijk impulsief zijn en diezelfde avond heel internet afgestruind hebben naar een bed. 

Peuterbed of eenpersoonsbed

We waren er al snel over uit dat we voor een eenpersoonsbed zouden gaan. Eigenlijk meer omdat we het zonde vinden om over 2-3 jaar weer een nieuw bed, matras, dekbedovertrek enz. aan te schaffen. Op Pinterest kwam ik het omkeerbare bed van Ikea tegen; Ikea Kura. Ook vrienden van ons hebben dat bed en ook een stel hier in de buurt. Dus nadat we even navraag hadden gedaan, waren we verkocht. En het bed dus ook.

Dak erop en slapen maar!

Had ik al gezegd dat we impulsief zijn? Een week later stond het bed in de hal en weer een week later hadden we ‘m in elkaar gezet. Het eerste middagslaapje ging redelijk. Nadat hij eerst rustig lag, ging hij daarna toch z’n bed uit om lekker te spelen. We hadden ook niet anders verwacht dus we lieten het even gaan (ideaal zo’n babyfoon met camera). Na een half uurtje deden we een nieuwe poging en vrij snel sliep meneer. Yes. Ook de nacht ging goed en ook de tweede nacht. Eerlijk gezegd had ik dat niet helemaal verwacht. We hadden het ledikantje ook nog stand-by dus in het ergste geval kon hij z’n ‘kooi’ weer in. 

Spelen vs slapen

Inmiddels zijn we op dag 5 beland. Gister en eergisteren was hij bij de opvang en opa en oma dus daar sliep hij in z’n ledikant. Vandaag dus weer in z’n grote bed maar hij vond het speelgoed in z’n kamer toch interessanter. Na een aantal pogingen heb ik toch besloten hem mee naar beneden te nemen. Of ik doe zometeen nog een poging of we slaan het slaapje vandaag over. Het speelgoed heb ik inmiddels uit z’n kamer gehaald. Kan dat tenminste niet voor afleiding zorgen...