Snap
  • Kind

Van klantentoilet tot wildplassen

Soms kan je je als moeder zo boos maken om dingen die je vroeger helemaal niet raar vond.... toiletten in winkels zijn mijn ergenis vandaag

Vandaag waren we met ons zoontje van 3 in de mediawinkel toen hij ineens moest plassen. Aangezien hij net zindelijk is is de nood dan ook hoog. Een medewerker aangeschoten en die verwees ons netjes naar de klantentoilet bij de klantenservice. Dit betekende met zoonlief op de arm de hele verdieping over, een trap af, weer een hele winkel door, bij de info balie vragen, naar buiten moeten, 3 deuren verder een bomvolle klantenservice binnenlopen. En dat alles hard aanmoedigend nasr mijn zoontje op zijn plas goed op te houden. Gelukkig was de wc goed aangegeven en had de eerste medewerker ons er direct al op gewezen dat er geld in moest. Met 50 cent race in naar de deur en terwijl ik mijn 50 cent muntje in de deur duw probeer ik de deur open te krijgen. Dit lukt niet en paniekerig kijk ik om me heen. De medewerkster achter de balie verteld van een afstand "hij is defect". Als ik reageer dat mijn muntje er al inzit krijg ik een snauw "er hangt ook een briefje op". Ja inderdaad bij hoede inspectie zie ik dag ik na mijn hardloop race met een kind op de arm het met dunne pen geschreven briefje wat ver boven mijn ooghoogte hangt (ok ik ben wat klein van stuk) over het hoofd heb gezien. Ik leg me neer bij het verlies van de 50 cent en herstel mijn zoektocht nasr een toilet snel. "Is er nergens anders een toilet waar hij op kan?" "U kunt bij het Rembrandt theater proberen". Dus ik weer in sprint naar buiten richting Rembrandt theater om bijna voor de deur te beseffen dat die gesloten is. Ondertussen was ik supertrots dat mijn zoontje het nog steeds opgehouden had maar werd zijn "mama ik moet plassen" steeds wanhopiger. Met geen andere opties meer voor handen was ik blij met een zoon ipv een dochter en heb ik hem op straat laten plassen. Met intens schuldgevoel dst ik hem dst aan moest doen met zn blote billen op straat en ergens ook nog het zinnetje: Hoe leren we de jeugd dat wildplassen niet mag?! ........

Extra notitie: binnen 48 uur na mijn relais werd ik gebeld door de betreffende winkel met hun excuses en de mededeling dat er een tegoedbon opgestuurd wordt ter compensatie voor het geld en het ongemak.... das dan wel weer goede service afhandeling.

Wat zijn jullie ervaringen met net zindelijke kids en winkels? Ik kijk uit naar de reacties

7 jaar geleden

Mijn dochter begint nu aan het zindelijkheids verhaal dus de luier is nu nog om. Maar ik kijk niet erg uit naar het "buiten de deur plassen". Ik heb weleens van een kennis gehoord dat ze met haar zus en neefje op pad was bij de kruidvat (die heb ik net meerdere malen gezien) en daar dus idd niet gebruik mocht maken van het toilet. Het jongetje kon het ook niet ophouden. Waardoor de vloer dus nat werd. Hier was de kruidvat niet erg blij mee. Ze heeft der winkelmandje neergezet en ze zijn toen de winkel uit gelopen met de opmerking "dat krijg je als een kind niet laat plassen". Ik kan het ergens wel begrijpen wat betreft de veiligheid enz.. dat je niet overal kan plassen. Maar ik vind het persoonlijk erger voor het kind die in de broek moet plassen/poepen het zal vast ook enige schaamte bij het kind oproepen en buiten dat ze zo hun best hebben gedaan "gefaald" hebben. Het desbetreffende ventje heeft er ook wel even last van gehad met huilen dat ie niet in zijn broek wil plassen enzovoort. Daarom ik kijk er niet naar uit maar we moeten er straks toch doorheen wij gaan onze tijd in iedergeval niet verspillen om bij de kruidvat te vragen of het kan.

7 jaar geleden

Mijn dochter mocht zonder problemen bij de primark naar de wc ( Venlo)

7 jaar geleden

Hoe is dat afgelopen?

7 jaar geleden

Enkel maar positieve ervaringen mee gehad, zelfs wanneer ik tegen mijn zoontje zei "we zijn binnen 5 minuutjes thuis" dat de medewerkers zeggen dat mijn zoontje gerust daar even naar het wc mag gaan. Ik heb me echter eens enorm geschaamd toen mijn zoontje heel klunzig de wc-rol weg zette (nee er was geen houder) en deze bijgevolg in het wc is gevallen. Met schaamrode kaken heb ik me dan ook enorm verontschuldigd ervoor en dit temidden een heel vol frietkot...Al een geluk dat de eigenaar hier heel hartelijk om kon lachen.