Snap
  • Kind
  • vakantie
  • zomervakantie
  • nederland
  • in
  • Ardèche

Vakantie in eigen land. Wat doen jullie dit jaar?

Vanwege Corona helaas niet naar het buitenland, maar Nederland is ook prachtig en we kijken uit naar een zomer in eigen land.

Wat een raar jaar is 2020 toch! Veel geplande activiteiten gaan helaas niet door en ik weet het, gezondheid is het allerbelangrijkste, maar toch is het wel een beetje balen. 

Afgelopen week zou ik alleen met de meiden naar Spanje zijn gegaan en de mannen zouden op fietsvakantie gaan. Dit hebben we verzet naar volgend jaar, hebben we iets om naar uit te kijken zullen we maar zeggen... 

Deze zomer zouden we weer met de tent naar de Ardèche gaan. Heerlijk naar onze vertrouwde camping waar de kinderen zich de koning te rijk voelen. De grenzen gaan dan wel weer open en ook de camping gaf aan dat we meer dan welkom waren. Maar toch voelde het voor ons niet goed. Vooral ook omdat we met de tent gingen en ook afhankelijk zijn van het sanitair op de camping. Inschrijven voor het zwembad, afstand houden in het restaurant en het allerbelangrijkste; niet dat onbevangen gevoel ervaren wat bij vakantie hoort. 

Dit kan natuurlijk allemaal meevallen, maar we nemen dan liever het zekere voor het onzekere. Hiernaast is er ook nog een taal barrière. Ok, ik kan de menukaart in het Frans heel goed lezen en een wijntje en een ijsje bestellen gaat mij ook goed af. Maar vorig jaar toen Gijs zijn tand verloor merkten we wel dat we de taal niet zo goed beheersen  en vooral nu in tijden van Corona vind ik het wel prettig dat ik goed weet wat de maatregelen zijn. 

Hier in Nederland weten we wat we mogen en mocht er iets gebeuren dan zijn we dicht bij huis. Wel hebben we voor volgend jaar alvast een reservering gemaakt, want ik ga het echt missen dit jaar. Gezellig aan de Ardèche genieten van de kinderen, een wijntje in de middag met heerlijke Franse worstjes en kaasjes. Dat fijne gevoel van niks moeten, dat is vakantie. En dat gevoel gaan we dit jaar gewoon in Nederland vinden. Aan zee met hopelijk prachtig weer! En het klinkt zo lekker cliché, maar we hebben elkaar en dat is het allerbelangrijkste. 

Gaan jullie dit jaar op vakantie? Ik ben benieuwd! 

Liefs,

Janneke 

Snap