Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Vakantie dagboek deel één

De eerste dag van de vakantie, een kleine ramp samengevat in deel één van mijn vakantie dagboek.

Vandaag dag één van de zomervakantie. De kinderen 6 weken vrij en wij 3,5 week vrij om echt eens te genieten van ons gezin. Lekker met zijn vijven leuke dingen doen. Dat is wat je dénkt dat er gaat gebeuren dan. In je hoofd een prachtig plaatje, als in een film. Lol, uitjes, liefdevolle blikken naar elkaar je kent het wel.

We maken even de balans op na deze eerste dag.

Gistermiddag begon de vakantie voor ons met een ritje naar de Gamma. Oudste musketier had er weinig zin in en toen wij erop stonden dat hij toch echt even mee moest brak de zogeheten pleuris al uit. Ik zal niemand vermoeien met alle details maar laten we het erop houden dat ik op het moment dat ik hem achterliet bij de servicebalie en hij daar moest wachten tot wij klaar waren mijn kookpunt wel bereikt had. Zijn gezicht op standje boosaardig, de mijne op standje wanhopig en de meewarige blikken van de overige bezoekers maakten er een tof half uurtje van. Om nog maar te zwijgen over onze rondsjezende bijna kleuter die de hele gamma wel tien keer rond geweest is. Je kunt je voorstellen hoezeer ik het zweet in mn ....... had staan. Geen groot succes al met al.

Vandaag gingen we er dan echt wel een leuke dag van maken hoor! Dus vol goede moed op naar de supermarkt voor de boodschappen, jawel.....met zijn allen! Al bij aankomst vroeg ik me af waarom we onszelf dit nou aan moesten doen maar vooruit, je houdt toch hoop dat het nog goed gaat. Maaarrrrrr, helaas...Halverwege is manlief maar met ze naar het speeltuintje gegaan (wat volgens mij ook hun uiteindelijke doel was, ze doen het er gewoon om die mormels) en ben ik verder gegaan. De helft nog vergeten ook grrrrrrrr!

Daarna kwam de kapper nog even maar net daarvóór hadden we de ultieme ontploffing dus die werd begroet met gebrul en een zeer gestresste moeke. Gelukkig heeft ze ons overleefd en zijn ze weer knap geknipt. Minus één uitschieter omdat stilzitten wel écht heel erg vreselijk moeilijk is dus middelste draakje loopt nog een week of twee met een iets korter stukje op zijn achterhoofd.

Daarna besloten we fijn te gaan vissen met ze. WAAROM??? Tja, omdat we toch wel wat wilden ondernemen met onze bloedjes. Het begon zo mooi allemaal..... heerlijk idyllisch plekje aan het water, tenminste nadat je alle hondendrollen had ontweken dan. En ook nog met rennende bijna kleuter minstens honderd keer moeten roepen dat hij op moest letten op de drollen. Gewoon niet goed voor je hart zoiets. Laten we wederom niet teveel in details treden maar na drie kwartier togen we weer huiswaarts met twee brullende kinderen. De één omdat hij niks ving en ook niet meer wilde spelen in de speeltuin. Maar vervolgens toch wilde spelen toen wij naar huis wilden. En hij haat onze auto want die is warm. En hij had het zo heet. En hij had ook een hekel aan mij omdat hij in die vreselijke auto moest. Overigens mocht hij van mij ook teruglopen maar dat was ook niet goed. De ander wilde nog een vis vangen op de glijbaan. ZUCHT. Nu zitten wij uitgeteld thuis, ons afvragend of dit dan de hele vakantie zo zal gaan en onze schatjes spelen weer heerlijk op het plein en zijn alles alweer vergeten.

Laten we het erop houden dat ze nog even moeten omschakelen en alle vermoeidheid eruit komt en het vast nog heel gezellig wordt deze vakantie. Maar voor alle zekerheid heb ik alvast wat rollen behang binnen handbereik gezet.

Op naar morgen, dat kan alleen maar beter zijn dan vandaag ????????????????