Snap
  • Kind
  • Momlife
  • lekkersnoepen
  • Snackbox

Update snackbox

Een paar weken geleden werd hier de snackbox als troef ingezet om geneuzel over snoep en snacks de kop in te drukken.

Er werd namelijk te pas en te onpas om snoep gevraagd.

Net uit bed? Snoep. Vlak voor het eten? Snoep. Net eten achter de kiezen? Snoep. Net voor bedtijd? Snoep. Net snoep gehad? Snoep.🤦🏽‍♀️Ik werd er niet goed van.

Ik moet zeggen, ik ben positief verrast. In een mum van tijd ontstond er ruilhandel en werden onderling dealtjes gesloten.

Jatters worden binnen een no time ontmaskerd, want vergis je niet, ze kennen elkaar van haver tot gort! Ze weten precies van elkaar wat er in de boxen zit. Zelfs het bijvullen van de snackboxen is gebombardeerd tot “taak van de week”.

Conclusie:

Ik ben een sluimerende ergernis armer.

De kinderen leren verantwoordelijk te zijn voor hun eigen gedrag rondom snoep. En verder wil ik me zo min mogelijk bemoeien met hun snoepzaken. Ze zijn vrij om zich te bewegen binnen de door mij gestelde snack-kaders; Twee snoep momenten per dag, meer niet. Ik heb tot nu toe nog maar één keer hoeven assisteren bij de vermissing van een KitKat. Maar die zaak was vrij snel opgelost.

Is dit de oplossing voor alle problemen?

Nee😆.

De kinderen komen gerust nog aan hun grieven. Opa en oma hebben namelijk ook een riante snoep voorraad en wonen 900 meter verderop. Dus ja 🤷🏽‍♀️

Ook tosti’s met royale klodders mayo en ketchup zijn hier nog steeds delicatesse van de bovenste plank. Dus het grootverbruik van kaas is nog steeds in volle gang (tips zijn welkom 🙃).

We mogen tot nu toe dus niet mopperen. ‘Pick your battles’, zeggen de doorgewinterde opvoed orakels die ons al zijn voorgegaan in dit gebeuren. En dat advies nemen we hier ter harte 😉