Snap
  • Kind

Trichotillomanie:dwangmatig haren uit het hoofd trekken

Onze dochter van 5 trekt al jaren haar haren uit haar hoofd. Dit leverde bij ons best wel tot flinke frustraties!!

Onze dochter van 5 doet het al jaren, helaas is ze te jong voor medicijnen en anders is er nog gedragstherapie nou ook daar vind ik haar nog te jong voor. We hebben echt van alles al geprobeerd van korte stekels, boos worden, verdrietig worden, enz. Nu hebben we met de kinderarts afgesproken dat we het aankijken in de hoop dat mevrouw erover heen groeit. Nu gaat het de laatste tijd erg goed met der en ze heeft nu zelfs al haren tot haast op de schouders. Ja ze kan het wel en hoe dat komt nou ze zit nu op dansen en dat vindt ze geweldig alleen had ze daar wel lange haren voor nodig dit is zo'n stimulans voor der. Wij blij en zei ook helemaal blij. Ze slaapt nu met staartje dan gaat redelijk met niet trekken. We zien wanneer ze een ontzettend drukke dag of veel stress heeft gehad dat ze terugval krijgt. Hoorde van de juf dat het in de klas al eigenlijk niet meer voorkomt. Gelukkig!! Ben namelijk bang dat het wel iets is waar ze om gepest zou kunnen worden. 

Ben wel benieuwd of er meer mama's zijn die dit herkennen?

9 jaar geleden

Dank je wel Annette...Wij hopen inderdaad ook dat het zo blijft en dat we alleen maar vooruit gaan met der.. Gelukkig kan ze al een staartje in en als ik krullen zet lijkt het nog best wel een volle bos.. Ja als ouders zijnde is het best lastig maar we begrijpen ook dat medicijnen niet goed zijn voor haar.. Daar is ze echt te jong voor als ze later groot is en het nog doet kan ze die keuze altijd nog maken..

9 jaar geleden

Ik herken het niet helaas maar vind het wel een heftig verhaal. Lijkt me lastig voor jullie als ouders maar begrijp ook dat zon kleine meid nog geen medicijnen mag. Maar zo te horen gaat het al stukken beter. Ik hoop echt dat het zo blijft! Succes!