Snap
  • Kind
  • Voeding

Traktateren op het KDV

Traktaties op het Kdv zijn blijkbaar een ding. Niet te veel suiker/zoetstoffen/kleurstoffen en dergelijke. Hoe blijf je dan toch origineel?

Ik vind het leuk om iets origineels te maken als traktatie op het kdv/school. 

Mijn moeder was ook altijd ontzettend creatief en ik ging dan trots als een pauw met een grote mand naar school.

Vorig jaar werd yfke 1. Van wc rolletjes heb ik woezel en pip gemaakt en deze gevuld met iets lekkers. Iedereen vond het prachtig. Ik heb er uuuren op geknutseld en gezworen dit nooooit meer zo te doen, ondanks het prachtige resultaat. Het waren een soort bio appel-repen voor kids

Natuurlijk zat ik dit jaar ook weer flink te knutselen en te vloeken (waaaaaroom deed ik dit ook alweer). Ik zat regelmatig met secondelijm aan mezelf of iets anders vast. 

Toen ik dit aan een vriendin liet zien, vroeg ze (terecht) aan me.. 'ohh mogen jullie traktaties met suiker uitdelen?'

Oeii, niet aan gedacht eigenlijk. Eerlijk, ik had er nooit naar gevraagd of de regels omtrent traktaties gelezen. 

Van mandarijntjes, papier en krijtstift heb ik finding nemo's gemaakt. Van eierkoek, schatkistje zilveren suikerpareltjes en een snoepkrokodilletje (vastgelijmd met poedersuikerwater), dus ja er zat wat 'suikergoed' bij. (Gelukkig wel gezonde mandarijntjes dus dat hief het wat ongezondere wat op.

Mijn vriendin liet me 'de lijst' weten met wat allemaal niet uitgedeeld mocht worden op hun KDV. Holy moly... die was ellendig.

F*** en nu? het is de avond voor haal uitdeel-dag en ik vind t ontzettend zonde om mijn resultaat de prullenbak in te gooien. 

Vanmorgen vol trots en geheel in stijl *ze heeft een nemo-pak en ookal was t al best warm, het gekke ding moest aan*, heeft ze haar nemo's in vissenzakjes uitgedeeld. 

Vanmiddag toen ik haar ophaalde heb ik gevraagd hoe het ging. Ze maakten totaal geen probleem van de traktaties. Ze hebben ze ingepakt gelaten zodat de ouders zelf konden beslissen of ze het wilden geven aan de kids.. 

ze vonden het ook zonde om uit te pakken en zo zagen de ouders ook hoe leuk ze waren! 

Mooi zo, volgend jaar eechht eecht niet meer zoveel geknutsel en toch maar even de regeltjes lezen.

6 jaar geleden

Bij ons geen probleem. Enige regel "maak het niet te gek". Op de peuterspeelzaal krijgen de kindjes het mee naar huis en mogen ouders beslissen. Op de basisschool eten ze het bij hun fruit. En hier ook zo'n knutsel mama hoor, incl gevloek. En dat 2 keer binnen een week, aangezien mijn meiden een precies een week na elkaar jarig zijn hahaha.

6 jaar geleden

Wat een gave foto, dat pak geweldig!! Op kdv heb ik eigenlijk vaak rozijntjes met uitdeelboekje gegeven - 1x gewoon in simpel zakje. Een keer alles ingepakt in zwart papier, witte strepen erop en een speelgoedauto'tje opgeplakt (=auto op de weg). Een keer takelwagentjes gemaakt. Heb ook een keer konijntjes van knijpfruit gemaakt, maar dat was ook eenmalig (heeft me 4 avonden gekost, voor 14 stuks). Bij afscheid van oudste, makkelijk gedaan een - een caleidoscoop met briefje "ik ga op de basisschool kijken" en wederom rozijntjes... Nu al op pinterest aan het kijken voor de volgende ronde (6/12 en 21/1) ;p

6 jaar geleden

Nee precies, ik ben daar ook wat makkelijker in. Zitten max 12 kindjes op de groep. En als ze bij opa en oma is een dagje word ze ook volgepompt met vanalles wat thuis niet mag.. vind dat ze met een feestje best eens mag snoepen, mochten wij vroeger toch ook?

6 jaar geleden

Oh ja en zelf trakteren we verantwoord maar maak er geen issue van als het niet gebeurd door een andere ouder.