Snap
  • Kind
  • post

Tjongejonge...

Ik breng onze tweeling naar bed en dat gaat niet zonder (figuurlijke) slag of stoot..

Tjongejonge...

Zo he. Even afkoelen. Pffff. Ik heb net de twins op bed gelegd. En dat ging niet zonder slag of stoot. Figuurlijk dan. Ze krijsten toen ze op de bank zaten. Krijsend kijken naar Pieter Post. Dat betekent dat het echt tijd is om te gaan slapen.

Ik “Kom we gaan slapen” Meisje 1 “Slapen neeeee” Meisje 2 “Mama tilluh..” Mama “Waar is Duckie? Duckie waar beeeeeeeen je?” Meisje 1 huilt en roept “Iepie waar ben je nou?” Meisje 2 “Duckieieieie mama slapen” Mama “Ik heb Duckie en Iepie. Kom naar bed.” Twins tegelijk : “Mama tilluuuuuhhhh....” Mama “Oke kom maar”. Daar loop ik met twee keer dertien kilo op mijn inmiddels best gespierde armen naar de slaapkamer. Meisje 1 begint te gillen want Iepie valt op de grond. Meisje 2 dondert zowat uit mijn armen omdat meisje 1 zichzelf loswurmt. &%$%# denk ik bij mezelf. Dat ging maar net goed.

Ze zijn stil. Oke. Even rust. Fijn. Meisje 1 rent naar het bedje van meisje 2. En dan gaat het volume voluit! Meisje 2 rent naar haar bed en begint haar zus te slaan en te duwen. Dan volgt het gekrijs van nummer twee. De knuffels vliegen me om de oren. Aan temperament geen gebrek bij onze dames..

Ik tel tot tien. Althans dat probeer ik. Verder dan zeven kom ik niet want ik zie dat er een poging tot bijten wordt ondernomen. Opeens hoor ik mezelf keihard schreeuwen (ik moest wel want hoe moet ik anders boven hun volume uitkomen)?

Tjongejonge...

De laatste tien minuten zal ik je besparen maar ik kan je vertellen dat deze mama ook aan haar slaapje toe was na dit naar-bed-gaan-ritueel

10 jaar geleden

Ohman, ik krijg het er benauwd van...zo herkenbaar... sommige dagen in het verleden hebben er bij ons ook zo uit gezien... maar dan niet in kwadraat;)....succes d'r mee! en btw. wat hebben die kleintjes toch met namen met een 'ie' op het eind? Duckie, Iepie.... die van hier heet Pannie...hahahahhahaaaa

10 jaar geleden

Heel herkenbaar al zit bij mij jaar tussen maar als ze moe zijn word strijd willen ze elkaar knuffels of in elkaars bed. Hier probeer ze vaak iets vroeger na bed te doen zodat ze alles net wat beter willen.

10 jaar geleden

Best herkenbaar al heb ik nu nog 1 ventje. Diepe zucht en nu lekker genieten van je avondje ;-)

10 jaar geleden

Woesja...zucht en ook dan maar even in de stouthoek? kan me voorstellen dat je dan er toch boven wil komen, en ook al is er naar toe lopen en op oogniveau vertellen wat je wel/niet wil pedagogisch verantwoorder tja dat is echt niet altijd de praktijk :)