Snap
  • Kind
  • fotografie
  • samenspel

Tips van een kinderfotograaf (7)

Broers en zussen samen op de foto

Het is niet altijd makkelijk om broers en zussen goed op de foto te zetten. Misschien hebben ze ruzie, en hebben ze helemaal geen zin om op de foto te gaan. Misschien is hun geduld en interesse snel op, of word je het zelf al gauw zat om in de aanslag te zitten met je telefoon of fototoestel, terwijl de jongste alweer uit beeld kruipt.

In dat geval heb ik twee tips om ook meerdere kinderen tegelijk leuk op de foto te krijgen. De eerste is: samenspel bevorderen. Wat vinden beide kinderen leuk om te doen, en kunnen ze een paar minuten lang volhouden? Met een beetje geluk vergeten ze dat je ze op de foto probeert te zetten, en gaan ze helemaal op in hun spel, met een grote glimlach op hun gezicht.

Tip nummer twee: laat de oudste de jongste ergens mee helpen. Leg uit dat je graag een foto van beide kinderen wilt hebben, en dat je daarom de hulp nodig hebt van de grootste broer of zus. Kan hij of zij papa of mama misschien helpen? Vraag de oudste om te zorgen dat de jongste in de camera kijkt, of om een knoopje vast te maken, het krukje goed te zetten of een knuffelbeer aan te reiken. Waarschijnlijk is de oudste erg trots op deze belangrijke rol, en terwijl beide kinderen geconcentreerd bezig zijn met hun taak, kun je de leukste foto’s schieten.