Snap
  • Kind

Tijd voor een echt groot bed

Het wordt echt tijd, onze lieverd van bijna 2,5 jaar wordt te groot voor haar ledikantje.

Iris heeft een heerlijk ledikantje, een bedje waar zij als 5e kindje al in slaapt. Haar 2 neefjes gingen haar al voor en daarvoor de kinderen van vrienden van mijn broer. Het is haar veilige wereld, vol met knuffels (ze past er nog met net met haar hoofdje tussen) en een heerlijk dekbedje. Nu ze bijna 2,5 jaar is wordt het tijd voor een groter bed, ze past er namelijk nog maar net in.

Klinkt leuk en makkelijk, maar dat is niet zo voor deze mama! Hoe ga ik haar op een groot bed voorbereiden? Wil ze dat zelf wel? Hoe zorg ik dat het veilig is? Gaat ze er wel in slapen of moet ik haar 20 keer per avond naar bed dirigeren? Ik vind het allemaal wel spannend. 

Mijn vriend en ik hebben afgesproken op korte termijn een bedje te gaan kopen (samen met haar) en haar er in te leggen als we nog allebei 's avonds thuis zijn - mijn vriend is vanaf maart/april meestal doordeweeks weg voor zijn werk. We gaan zien hoe het gaat, maar goede tips zijn altijd welkom! 

9 jaar geleden

Ons zoontje is 2,5. Hij heeft al 4 maanden zijn peuterbedje op zijn kamer staan, ook hebben we al meerdere nachten geprobeerd maar zonder succes. Meneer ging uit bed en was helemaal overstuur, als hij echt moe werd kroop hij er niet meer in maar ging op de grond slapen. Over 2 maanden gaan we verhuizen en wil eigenlijk alleen zijn peuterbedje in zijn nieuwe kamer zetten. Hopen dat het snel beter gaat.

9 jaar geleden

Mijn oudste dochter was anderhalf toen ze over is gegaan naar een groot bed. Wij hebben gekozen voor meteen een groot bed, vonden een peuterbed zonde van het geld. Ik verwachtte rond haar 2e verjaardag een tweede kindje en die zou op haar kamer komen, waardoor zij een nieuwe kamer zou krijgen. Ik wilde niet dat zij het idee kreeg plaats te moeten maken voor haar zusje dus daarom al een half jaar van te voren. Heb haar gelijk verteld dat dat haar nieuwe kamer werd en haar er bij betrokken. Toen het klaar was gevraagd of ze daar 's avonds wilde slapen, dat wou ze wel, maar toen het zo ver was wilde ze toch op haar oude kamer in het ledikant, gezegd dat dat mocht, maar dat ze de volgende dag moest proberen. Gedaan en ging vanaf dag 1 prima. Eerst nog zo'n plankje er voor gehad maar ze bleef prima liggen dus met 3 dagen er maar weer afgehaald. Eerste dagen ook een slaapzak aan gedaan, maar ze bleef zo goed onder de dekens liggen dat we die ook weg lieten. 'S ochtends riep ze ons en na een tijdje kwam ze er gewoon uit en bij ons op de kamer... De tweede eigenlijk hetzelfde verhaal, alleen moest zij naar zolder en was ze 2 maanden ouder, zij wou alleen niet gelijk in het grote bed dus nog 2 weken het ledikantje bij op haar kamer gehad. De derde is nu 19 maanden en er komt geen vierde dus denk dat we hem over 3 of 4 maanden over doen naar een groot bed.

9 jaar geleden

Ons kleine meisje is al voor haar tweede verjaardag verhuisd naar een groter bed. Ze klom al een tijdje 's nachts haar ledikant uit, waarbij de landing niet altijd even vlekkeloos verliep... Wat bij ons heel goed ging is dat we haar hebben meegenomen bij het uitzoeken van haar nieuwe bed, en ze ook zelf een dekbedovertrek mocht kiezen. Mooi krukje erbij om er zelfstandig in te klimmen. Ze is er nu nog steeds helemaal verzot op! Succes en veel plezier bij deze stap!

9 jaar geleden

Mijn mannetje van net 2 is ook net over naar een groot bed. Wij zijn begonnen met een groot matras op de grond ivm het uitval gevaar. Maar na 2 weken bleek dat hij er niet uitviel. Toen hebben we het grote bed opgezet. Hij voelt zich helemaal thuis in zijn grote mannenbed. 'S nachts blijft hij er goed in liggen, helaas maakt hij er 's middags af en toe een potje van. Maar ach dat hoort waarschijnlijk bij het groter worden :-). Succes met de kleine meid, ze zal vanzelf haar weg wel vinden.