Snap
  • Vacterl
  • Vacterlassociatie
  • netnaarschool
  • groep1
  • 1,5litervocht
  • #nieuwefase

Tijd nodig

Vaak word dat gezegd, ze hebben tijd nodig. Nou ik ook!

Finn is sinds dit schooljaar naar school. Zijn plas ongelukjes zijn in spannende tijden altijd wel meer. Maar hij is nu zo druk in zijn hoofd dat hij ook gewoon niet eens meer naar de wc wil gaan. Hij vind school fantastisch, maar het drinken op school en de ongelukjes zouden met tijd weer beter moeten worden. 

Hij zit nu bijna 2 maanden op school, de herfstvakantie zou hem meer rust moeten bieden. Maar niets is minder waar. De ongelukjes zijn op de BSO alleen maar erger omdat hij daar wel het vocht binnen krijgt dat zou moeten, al lijkt me dat best wel logisch na bijna 4 jaar dat Finn al daar zit.  

Hij is zo boos, als we vragen of hij even kan gaan plassen. Als we zien dat hij een ongelukje heeft gehad. Dan kan hij zelfs tegen mij schreeuwen dat ik niet naar zijn broek mag kijken en dat ik zijn ongelukje niet heb gezien. 

Ik weet heel goed dat het zwaar is, dat naar school gaan al een hele aanpassing is. Voor hem is de 1,5 liter vocht en het optijd gaan plassen dan nog weer een stap extra die hij moet doen ten opzichte van andere kinderen. 

Hij lijkt nu net weer een beetje bij te trekken. Hij weet dat we het niet vragen om hem te pesten, dat we het niet vragen om het hem moeilijk te maken. We vragen het zodat hij de tijd neemt om naar zijn lichaam te luisteren. Thuis vraagt hij dan vooral, maar wachten jullie wel op mij. Hij wil niets missen, van het spelen, tijdens het eten, van een film. Alles moet dan even op pauze, nu kunnen we dat thuis natuurlijk wel verzorgen. Die minuut dat een film op pauze staat zodat iedereen even kan plassen, maar op school en de BSO is dat toch echt heel anders. 

Ik neem zelf ook niet altijd de tijd om voor mezelf te zorgen, om even snel drinken te pakken of te gaan plassen als ik ergens mee bezig ben. Ik weet precies wat er in zijn hoofd omgaat, want hij is een kleine mannelijke kopie van mij. Maar dit is voor zijn gezondheid, niet de mijne. En ik doe alles voor hem en zijn gezondheid hoe frustrerend het ook is voor ons beide (en natuurlijk ook voor Naud en Tess en hun gezondheid).  



6 maanden geleden

Mijn zoontje had ook regelmatig ongelukjes. Hij zei ook dat hij het gewoon echt niet voelde. Hij vond het ook verschrikkelijk dat ik er de hele dag in vroeg. Plas horloge werkte goed en daardoor ging hij zelf naar de wc, maar niet omdat hij voelde dat hij moest plassen. Sinds we naar de osteopaat zijn geweest voelt hij het veel beter en heeft hij bijna geen ongelukjes meer!

Bedankt ga eens kijken of dit voor hem een oplossing kan zijn!

6 maanden geleden

Dit is precies wat er bij onze kleuter aan de hand is. Er gebeurt zoveel leuks, dat plassen erbij in schiet, soms met wel 5 ongelukjes op een dag.

Het is ook allemaal zo druk op school. En blijven herhalen dat ze moeten plassen heeft ook geen zin voor mijn gevoel.

6 maanden geleden

Nee dat helpt inderdaad niet. Zelfs thuis gaat het inmiddels steeds vaker mis, alsof hij zich erbij neergelegd heeft dat zijn broek nou eenmaal nat is. Hij zegt zelf ook dat hij plassen zonde van de tijd vindt, en andere kinderen hoeven ook niet zo vaak dus waarom hij dan wel?