Snap
  • Kind
  • amandelen

Te dik is niet goed maar te dun ook niet

Duuk heeft extreem ondergewicht

Zoals de titel al zegt, te dik is niet goed maar te dun ook niet.

Duuk is dus te dun! In mijn eerder blog schreef in over de ziekenhuis opnames van Duuk. Toen Duuk voor zijn 3 jarige consult bij het cb kwam bleek maar weer hoe ligt was. 11 kilo schoon aan de haak. We kregen een verwijsbriefje voor de kinder diëtist. Duuk eet enorm weinig en is regelmatig ziek we kregen daarom ook weer een verwijzing voor de kinderarts. Bij de diëtist kregen we nutri drankjes mee met extra calorieën om te zorgen dat hij in ieder geval niet meer zou gaan afvallen. Zijn BMI zat toen op extreem ondergewicht wat dus erg zorgelijk is. Het was even puzzelen welke drankjes hij lekker zou vinden maar uiteindelijk hadden we het gevonden! Aardbei it is!!  Na 3 wk terug wegen en yes hij was aangekomen dus we gaan zo door. Zelf eten deed hij nog steeds erg weinig met een haf boterhammetje in de ochtend en misschien een hele tussen de middag stukje fruit snoepje en 4 happen avond eten is dus niet zoveel. Bij de kinderarts hebben ze hem goed onderzocht maar er werd niets gevonden wat het slechte eten zou kunnen verklaren. 

Langzaam groeide Duuk maar het normale eten ging er nog steeds niet in. Na een tijdje viel het mij op dat hij regelmatig keelpijn had en toen ik in zijn mond keek Zag ik joekels van amandelen. Ik legde dit voor aan de diëtist en die vertelde dat vaak kinderen ook slecht eten als ze veel last hebben van amandelen. Dus we maakten een afspraak bij de huisarts en als snel konden we terecht bij de KNO.

Inmiddels waren we al 1,5 jaar verder in dit hele traject!!

Gelukkig konden we ondanks de Corona snel terecht bij de KNO en toen hij in het mondje van Duuk keek schrok hij best van de grootte van de amandelen. Zijn antwoord ik snap best dat hij niet eet!! We werden gelukkig op de wachtlijst gezet voor een operatie! Ik was enorm blij dat deze arts mij serieus nam. Zou er dan eindelijk een einde komen aan het slechte eten..

3 jaar geleden

Heel herkenbaar! Onze zoon is met 3.5 jaar aan zijn amandelen geholpen, nadat wij erg twijfelden om het te doen. Hij was veel verkouden, maar ondergewicht en groeiachterstand als belangrijkste reden. 50 procent kans dat hij beter zou gaan eten. De operatie is een half jaar geleden en bijna dagelijks zijn we zo blij dat we het hebben laten doen. Zoontje is zo opgeknapt, geniet van eten is op gezond gewicht, een vollere haar bos. Echt ongelofelijk. Die amandelen bleken zo groot, dat het eten voor hem daarvoor echt heel pijnlijk moet zijn geweest...