Snap
  • Kind
  • speelgoed
  • sinterklaas
  • kerstcadeau
  • fisherprice

‘t Is met geluid! En felle kleuren! En toch ben ik er als mama fan van!

Ik moet eerlijk bekennen – I’m a sucker for houten speelgoed. Al dat schreeuwerige speelgoed met veel geluid en lichtjes past niet helemaal in mijn idee van een Pinterest perfect huis. Maar toch grijpt Cilou in de winkel vaak naar deze spullen. Want ja, het trekt natuurlijk de aandacht met al die leuke kleurtjes en toffe geluidseffecten. Dus voor dit najaar dacht ik – OK, let’s give it a try! Ik haalde dus de Fisher-Price ‘Leren laden bouwplaats’ en ‘Zit en Sta Wheelies Stad’ in huis. Benieuwd wat ik (en vooral Cilou) ervan vind?

First up is de ‘Leren laden bouwplaats’. Lekker stoer voor een meisje! Met dit speelgoed kan je kleintje volop zijn verbeelding de vrije loop laten – wat sowieso de bedoeling is van de ‘Little People’ collectie van Fisher Price. Onze mini’s kunnen net als echte bouwvakkers stenen laden, vervoeren en lossen mét de nodige hijs-en kraanwerken én natuurlijk het nodige geluid (want ja, zo’n bouwplaats maakt altijd wel wat lawaai hé). Cilou vindt het fantastische om aan de kraan te draaien en de popjes in de lift te steken. Cilou doet nog niet echt aan ‘rollenspel’ natuurlijk met haar 1,5 jaar maar is wel al een echt bouwvakkertje in haar verbeelding!

Snap

Het tweede dat ik in huis haalde is de ‘Zit en Sta Wheelies Stad’. Een echte ‘racebaan’ die je op twee manieren in elkaar kan zetten, rechtopstaand (dan is ie wel 86 cm groot – groter dan onze mini zelf!) of liggend. Cilou is vooral fan van het rechtopstaande gedeelte. Ze vindt het fantastisch om de auto’tjes langs de baan naar beneden te laten zoefen en schatert het dan uit. Zo schattig om te zien! Je kan de set ook erg makkelijk ombouwen tot het liggende gedeelte. Voor Cilou is dit nog iets moeilijker om mee te spelen omdat ze de motorische vaardigheden nog niet helemaal onder de knie heeft om de auto over de sporen te laten rijden – maar de pret gaat alleen maar groter zijn wanneer ze dit binnenkort wel kan! Er zitten twee Wheelies auto’tjes bij en ze achter elkaar naar beneden laten racen is mogelijks nog leuker! (ps: de blauwe is echt het rapste! Bij jullie ook?)

Snap

Het valt me op hoe hard Cilou elke keer weer naar dit speelgoed trekt en hoe fijn ze het vindt om zelf de effecten van geluidjes en beweging te creëren. En hoe ze ook echt haar eigen spel er van maakt – want hey, die bal van de ‘Leren Laden bouwplaats’, die kan toch ook gewoon de ‘Zit en Sta Wheelies Stad’ af zoefen? And seeing your kid happy, makes their parents happy as well! 

Dus, Fisher-Price, bring it on met jullie geluid & felle kleuren. Wij zijn fan!

Via deze linkjes heb ik het speelgoed gekocht.Zit en Sta Wheelies Stad, klik hier.Leren Laden Bouwplaats, klik hier.

Cocktailsandcuddles's avatar
2 jaar geleden

Haha amai nog niet al die geluidjes 😁

's avatar
2 jaar geleden

Ik ben er ook fan van krijg alleen wel hoofdpijn😂

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Cocktailsandcuddles?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.