Snap
  • Kind
  • spel
  • bordspel
  • stratego
  • jumbogames

Spellen, Spellen en nog eens spellen!

Kelly en ik zijn ontzettend grote fan van het spelen van bordspellen. Zo erg, dat wij een trapkast helemaal vol hebben met verschillende bordspellen. Van de klassieke spellen tot kaartspellen, van kleine pocket spellen tot de nieuwe spellen met apps. Het ideale aan bordspellen, is dat je het waar je ook bent met iedereen kan spelen. Het is gezellig en ik word er gelukkig van.

Iedere keer als ik of Kelly een nieuw spel zie, wat ons leuk lijkt om te spelen, doen wij er alles aan om het spel te bemachtigen en onze kast nog voller te maken. Je zou zeggen dat wij genoeg hebben maar ieder spel heeft iets bijzonders en het leert ons veel. Niet alleen strategisch nadenken, op geluk spelen, samenwerken met een andere speler(s) of vooruitdenken maar ook mentaal leert het ons veel. 

Zo heb ik geleerd om te gaan met tegenslagen. Vroeger kon ik absoluut niet tegen mijn verlies. Door veel te blijven spelen ben ik meer ontspannen gaan spelen, zonder te balen wanneer ik verlies. Ik ben socialer geworden, omdat je vaak met meerdere mensen speelt. Ik besteed hierdoor ook meer een op een aandacht met Kelly, de kinderen of met vrienden.

Ik vind het dan ook erg belangrijk om dit door te geven aan mijn dochters. Hun te laten zien wat bordspellen voor ons betekend en hoe je zo kostbare tijd kunnen besteden met familie, vrienden of dierbaren. Nu Lana (mijn oudste dochter) langer mag opblijven, besteden wij de tijd met Lana om haar bordspellen te leren spelen. Daarom is het nu tijd om het bordspel met haar te spelen wat ik als eerste leerde spelen, namelijk Stratego van Jumbo Games.

Welk bordspel heeft jullie het meeste geleerd?

's avatar
3 jaar geleden

Oh heerlijk zulke spellen

's avatar
3 jaar geleden

Wij zijn ook dol op spelletjes 👌🏻

's avatar
3 jaar geleden

Jaaa zo leuk😍😍👏

aicirtap's avatar
3 jaar geleden

Geen idee. Ik heb er iets van 150 in de kast liggen. En mijn dochter van 3 een stuk of 10 voor nu en voor straks nog eens 10 haha.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Papa_Sjenkie?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.