Snap
  • Kind

Soms wil ik het liefst even alleen zijn.

Op sommige momenten wil ik het liefst alleen zijn, even geen kinderen om me heen gewoon helemaal niemand en dan even lekker lezen ofzo.

Op sommige momenten wil ik het liefst alleen zijn, even geen kinderen om me heen gewoon helemaal niemand en dan even lekker lezen ofzo.

Ik heb echt respect voor alleenstaande moeders. Elke ochtend is mijn partner al naar zijn werk en ben ik alleen met de kinderen. Er zullen vast meer moeders zijn hoor die in dit schuitje zitten, maar mij wordt het soms te veel.

Amy is 5 jaar en luistert best wel goed, weet wat wel en niet mag ach en elk kindje is wel eens ondeugend of druk, want druk is ze wel altijd maar hyper de pieper zoals we dat zeggen hihi. Maar de jongste die in juli 4 word kan ik wel achter het behang plakken, die zit al sinds haar 2de in de zogeheten peuterpuberteit en is de laatste tijd weer zo dwars dat ik echt de vlag ga uithangen wanneer ze naar de basisschool mag.

Ze haalt je letterlijk het bloed onder de nagels weg en het begint al met als ze wakker wordt, ze eigent zich alles toe, waaronder mij. Haar zus mag niet naast me liggen, zitten, knuffelen want ze is gelijk jaloers. Dan is het kleren aan doen en dat is een groot drama! Amy kleed zich netjes binnen 10 minuten aan (dat is onze regel omdat ze nogal een dromer is) maar Ashley wil het zelllufff doen en als ik haar d’r gang laat gaan heeft ze om 8 uur nog geen kleren aan. We gaan er altijd vroeg uit zodat we voldoende tijd over zouden moeten hebben, maar het is nog altijd haasten en vliegen. Wanneer het bij Ashley te lang duurt help ik haar, wat natuurlijk weer drama wordt en tegenstribbelen, schreeuwen, slaan met de armen. Dan als ze eindelijk de kleren aan heeft en dat we de haren moeten gaan doen is het weer drama, want ik MOET haar haartjes als eerste doen, anders gaat ze weer dwars doen. Ik doe het echt niet elke keer, want Amy wil ook graag dat ik haar haartjes een keer als eerste doe. Dan gaan we eten en is het natuurlijk weer wat ze op brood willen of als ze cornflakes willen, dan is er ruzie om het kleur bordje, want Ashley WIL een roze bordje en bekertje. Als ze er samen niet uit kunnen komen pak ik het roze allemaal weg en dan allebei maar geen roze en gaan ze eten. Nadat dat klaar is gaan we tanden poetsen waarbij Ashley het weer zelluffff wil doen, ok prima doe het maar dan. Daarna gaat het wel redelijk goed, met jas aandoen gelukkig. Daarna hebben we nog drama wie als eerste naar de deur loopt, want ja wederom WIL Ashley dat bepalen, zei WIL voorop lopen en we moeten haar volgen, zo niet is het weer gillen.

Ik wordt zo moet van dit ochtendritueel elke ochtend weer, vraag me af waar andere moeders hun energie s’morgens weghalen en of er iemand is die tips voor onze dwarse peuter heeft voor deze ochtenden, want vaak als de ochtend zo is, ben ik de hele dag al zo geïrriteerd. Wordt er beetje moedeloos van. Ik weet zeker dat er moeders zijn die dit herkennen, ik vraag me echt af hoe iemand rustig kan blijven op deze momenten. En misschien wordt ik gezien als een zeur, maar het wordt me soms echt allemaal teveel die ochtenden.

9 jaar geleden

Harstikke bedankt voor je reactie. Een stickerkaart hebben we al en bij goed gedrag krijgt ze geregeld een sticker. Ik kan idd wel een sticker geven als ze haar grote zus als eerste laat, zodat ik haar beloon voor wachten. 1 op 1 doen we vaak donderdag ochten iets, dat is de enige ochtend lekker samen en mag ze zelf vaak kiezen wat we gaan doen. Het gekke is dat ze dit alleen bij mij doet en dus niet bij mijn partner of bij de oppas. Op de peuterspeelzaal vertoont ze dit gedrag niet kan wel op haar beurt wachten en delen. Met andere dingen kan ze ook wel delen, maar met wachten op haar zus s'morgens is het mis en dan altijd bij mij. Ga me haast slecht voelen omdat ze het alleen bij mij doet... Zal wel een fase weer zijn waar ze inzit, maar zit dan echt met mijn handen in het haar als ze weer totaal overstuur en boos is en dus absoluut niet in staat is om te luisteren als ik iets wil uitleggen.

9 jaar geleden

Gaat ze naar de crèche? Misschien hebben die nog tips? Kan ze daar wel delen en op haar beurt wachten? Is ze al in de leeftijd dat je met haar kan praten? Zouden afspraken met haar werken bijvoorbeeld met een stickerkaart? Als ze haar zusje eerst laat krijgt ze een sticker, of als ze zonder zeuren haar kleren aantrekt krijgt ze een sticker. En met 10 stickers is er iets leuks. Een speciaal feestje vieren, een klein cadeautje of iets anders wat zij erg leuk vind, bijvoorbeeld een één op één date met mama, want het lijkt alsof ze daar heel veel behoefte aan heeft. Eén ding per keer aanpakken anders wordt het teveel voor haar. Dit zou ik doen met een kleuter die hier moeite mee heeft in mijn klas. Als een stickerkaart nog te abstract voor haar is kan je ook iets anders doen een klein tasje waar ze mooie steentjes in kan verdienen, elke keer als ze positief gedrag vertoont. Als het zakje vol is dan komt het zelfde riedeltje als met de stickerkaart. Het moet wel iets zijn wat ze zelf erg leuk vind. Dus haar best voor wil doen. Succes!