Snap
  • Kind

slapen, niet slapen of wel?

Slapen? Wanneer ik wil... want ja, ik wil niks missen hoor, mam, dus blijf ik wakker tot ik echt niet meer kan !

Mijn dochter Amira heeft echt een probleem met slapen, in de middag wanneer ze normaal gesproken een middag dutje hoort te doen, blijft ze gewoon wakker. Ze is volgens mij echt bang om iets te missen.  Soms  gaat ze net zolang door , tot ze vervelend word, niet vervelend voor mij, maar meer voor haar. Want dan begint ze te huilen en te hangen aan mij. Dan heeft ze ook geen zin meer om te spelen.

De enige mogelijkheid die ik dan heb, is om samen met haar op bed te gaan liggen en dan valt ze uiteindelijk in slaap aan de borst, wat soms nog een half uur duurt. Terwijl ik eigenlijk liever stop met borstvoeding, aangezien ze bijna 2 jaar is.

Soms valt ze ook in slaap in de wandelwagen, alleen duren haar slaapje dan nooit echt lang, wat ik best jammer vind, want ze heeft het echt nodig...maar ja, probeer haar dat maar eens wijs te maken, hahaha

In de avond breng ik haar altijd rond 7 uur naar bed, ga ik eerst een verhaaltje voorlezen, zing ik een slaap liedje en leg haar dan in bed, samen met haar konijnen knuffel.

Nu heeft ze sinds een paar dagen dat ze 'savonds volgens mij ook niet wilt slapen, want ze begint meestal na 5 minuten te huilen en moet ik soms tot 3 toe naar haar toekomen. dan neem ik haar even in mijn armen, praat wat tegen haar, zing nog een liedje of 2 en leg haar dan weer in bed.

Hopelijk slaapt ze binnenkort wat door, want Amira, het is alleen voor je eigen bestwil. :)