Snap
  • Kind
  • Zwanger
  • kinderkleding
  • zwanger
  • doorslapen
  • Slaapritme
  • kinderfluisterraar

Slaapritme na de komst van een broertje of zusje

Saar begon ‘s nachts heel slecht te slapen vlak voordat Fos geboren is. Fos konden we ‘s nachts al heel snel om de 4 uur voeden, wat natuurlijk heel fijn is. Alleen kwam Saar vaak tussendoor of tijdens die voedingen en bleef vervolgens uren wakker. Soms reageerde ze zo heftig dat ik haar niet herkende. Heel pittig! Ik wilde haar geen woorden in de mond leggen maar heb natuurlijk wel vaak proberen te zoeken naar een reden.

De meest voor de hand liggende was de komst van Fos. Ooit zei ze ‘hij mag naast jullie in een bedje liggen’. Maar ik heb ook suikers overwogen en ‘s nachts alles verwerken van de dag. Saar ontwikkelde zich op die leeftijd heel snel, dus dat vond ik ook een logische reden. Een kinderfluisteraar heeft ook contact met haar gelegd en dacht ook aan dit laatste. Dit heeft ongeveer een jaar geduurd, maar gelukkig is het nu helemaal voorbij. Nog steeds meldt Fos (afkloppen) zich nooit ‘s nachts en Saar enkele keren per week. Maar dan kunnen we haar wel weer zo terugleggen!

Ik ben dus wel een klein beetje bang dat Fos straks ook opeens moeite krijgt met slapen. Dat is de reden waarom hij niet veranderd is van kamer en ook niet naar een groot bed. Misschien is voor onze kindjes de verandering van een nieuw broertje al genoeg! Maar 2 a 3 uur slapen per nacht breekt je als ouder helemaal op. Moeder natuur heeft het wel zo geregeld dat je het ook weer snel vergeet en dan dus zelfs nummer 3 wil verwelkomen❤️🙏.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Girl_boys_mom ☾?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.