Snap
  • Kind

Slaapkop met ochtendhumeur

Slapen slapen slapen .. wij weten het zeker. Die kleine van ons, dat wordt later geen ochtendmens.

Ik lees en hoor het zo vaak .. andere vaders en moeders die klagen over gebroken nachten, veel te vroeg wakker zijn, etc. Wij hebben dat niet en prijzen ons zeker gelukkig. Al vanaf week 3 slaapt de kleine man door. Nadeeltje van zijn slaaphobby is wel, dat je hem dus altijd wakker moet maken. Dan zeggen jullie natuurlijk .. jeetje wat fijn zo'n slapert. En dat is het ook, maar ik zou het ook wel fijn vinden als je het ochtendprogramma (wat bij ons al redelijk strak moet, willen we alles op tijd redden) lekker soepel verloopt.

Bij ons gaat de wekker om half zeven, dan ga ik eruit en doe mijn ding. Wassen en tandenpoetsen, aankleden en opmaken, etc. Rond 7 uur ga ik naar boven, dan begint het ritueel van "wek de peuter". Een beetje rommelen en stommelen, gordijnen openen, alles klaarzetten voor het wassen en tandenpoetsen. Kleertjes klaarleggen. Met een beetje geluk is hij van het gerommel in zijn kamer al wakker geworden, maar 9 van de 10 keer is dit niet het geval. Dat betekent "wakker maken", ai .. dat betekent ook "SJACHERIJNIG". Man oh man, wat kan zo'n kleine vent al een ochtendhumeur hebben. 

Zodra ik hem wek begint ie meteen te kreunen, "Ga weg mama, ikke slapuh", "hou op mama, ikke slapuh".. En dat blijft ie in alle vormen herhalen, in elk stap van het ochtendritueel. Deken af = Neeeeeej, ikke slapen, Slaapzak uit = rits weer dichttrekken en plat op de buik liggen zodat ik er niet meer bij kan, Uit bed tillen = hevig gekrijs, schoppen en slaan en heel, maar dan ook heel, dramatisch huilen. Met een beetje geluk is hij met een paar minuten rustig genoeg om op de commode te zetten, en dan is daar alles verkeerd. De broek is niet goed, de pyjama mag niet uit, de waslap mag niet door zijn gezicht, de sokken mogen niet aan, de trui is niet goed, dat moet een andere zijn, etc. etc. 

Met een beetje mazzel zijn we om kwart voor acht beneden (terwijl we dan al de deur uit moeten), bij mij het zweet blank op de rug, en hij nog steeds sjachi.

Hahah, soms, heel soms .. wens ik wel eens .. oh was hij maar gewoon om half zeven uit zichzelf wakker. Want als hij uit zichzelf wakker wordt, is ie een happy camper.

9 jaar geleden

In het weekend ben ik altijd als eerste wakker in dit huis. Wel lekker hoor, hij is zelden voor acht uur wakker. Nadeel is dat laat opstaan niet betekent minder middagslaapje. Dat is bij hem ook nog drie uur lang.

9 jaar geleden

Haha geweldig :) een mannetje met een duidelijke eigen wil dus ook. Zo zie je maar, alles heeft zijn voors en tegens. Leuk om te lezen. En in het weekend? Slaapt ie dan ook echt lang uit? Dat lijkt me wel heerlijk hoor!