Snap
  • Kind
  • kleuter
  • trotsemama
  • Tweezoons
  • Sintenpiet
  • Voorhetslapengaan

Sinterklaas wenslijstje van Jesaiah

Keep up with the Ramdin's

Sint en de Pieten zijn weer in het land en dat betekend dat ik (wij) als ouder toch een soort van "leverage" heb. Wat klinkt dit toch slecht, maar ik zal vast en zeker niet de enige ouder zijn die de feestmaand december gebruikt om het gedrag van de kinderen te beïnvloeden hihi. 

Afgelopen week had onze oudste zoon Jesaiah een flinke woedeuitbarsting en alhoewel ik zijn boosheid kon redeneren keurde ik zijn gedrag absoluut niet goed. Ik kon hem wel op zijn liefst gezegd achter het behang plakken. In zijn woede begon hij (denk uit wanhoop, of om aandacht te trekken etc.) met wat van zijn speelgoed te gooien. Anyway anyhow nav dit incident ervaarde wij als ouders het gevoel van 'ondankbaar' en dachten wij doeiii als je zo omgaat met je speelgoed hoef je geen cadeaus te verwachten van Sint mama's.. 

Ondertussen.... Hecht ik er waarde aan dat onze kinderen (hoe jong ze ook zijn) enig bewustzijn hebben van het feit dat niet alles wat zij krijgen zo vanzelfsprekend is voor alle kinderen. Eens in de zoveel tijd zoek ik speelgoed uit welke ik dan door verkoop of doneer. Nu heb ik onze oudste zoon mij laatst laten helpen om wat speelgoed uit te zoeken welke wij dan weg geven. Hij weet het dan mooi te vertellen waarom hij dit doet en ik kan niet wachten om dit volgend jaar ook samen met zijn broertje Isaiah te doen (wie ik nu nog te jong hiervoor vind). 

Vandaag bij het naar bed brengen had Jesaiah weer hele verhalen te vertellen. Het mooiste wat hij vertelde was: 

'Mama als ik nou heel lief ben voor de mama's dan ga ik aan Sinterklaas en de Pieten vertellen dat ik geen cadeautjes meer hoef, want ik heb al zoveel speelgoed. Ik ga hem vragen of hij met het speelgoedgeld iets voor mijn mama's wilt kopen' 

Waarop ik zo een gevoel van trotsheid ervaar, want eerlijk hier doe je het allemaal voor. Na een hoop knuffels en kusjes vertelde Jesaiah wat hij allemaal aan de Sint ging vragen om te kopen voor zijn mama's. Ik bespaar jullie de details maar het waren allemaal cars speelgoed waarvan ik weet dat hij die graag nog aan zijn (uitgebreide) collectie wil toevoegen. Hahahaha geef toe dat is best slim van hem hahahaha

Jesaiah krijgt hierdoor dit jaar niet de roe maar gewoon weer een cadeautje. #Trotse mama hiero!! 

Fijne avond iedereen!