Snap
  • Kind
  • sinterklaas
  • Schoentjezetten

Sinterklaas met schoolgaand kind

Dit jaar voor het eerst, hoe doe ik het?

De goede man is weer in het land. Wat is dat toch leuk. Eerlijk? Ik kreeg kippenvel van de intocht. En wat hebben ze het leuk gedaan dit jaar met de omstandigheden!

Onze oudste zat met open mond naar het SinterklaasJournaal en de intocht te kijken. Wat vindt hij het geweldig. Vorig jaar begreep hij het al wel, dacht ik, maar dit jaar is het helemaal waanzinnig. Op school wordt er natuurlijk ook aandacht aan besteed, extra veel spanning.

Dit jaar is het eerste jaar dat ik een schoolgaand kind heb tijdens Sinterklaas en ik merk wel dat ik er toch wat bewuster mee bezig ben nu. Daar spreekt hij kindjes over hoe vaak je je schoen mag zetten en wat voor een cadeautjes ze krijgen. Ik wil absoluut niet dat er door mij een verwachting gecreëerd wordt bij andere kindjes of dat mijn kindje juist minder krijgt. Ik volg maar gewoon mn instinkt en luister naar de verhalen waarmee de oudste thuis komt.

Wat wij doen? Onze jongens mogen op woensdag en zaterdag hun schoen zetten, want dat hebben papa en mama afgesproken met Sinterklaas. Wat nou als élk kindje in Nederland élke dag zijn of haar schoen mag zetten, dan zouden de Pieten het toch véél te druk hebben? Dat begreep de grote man dan wel. Voor in de schoen is het dan een cadeautje onder de €5,00 óf wat lekker, bijvoorbeeld een zakje chocolade muntjes.

Op 5 december natuurlijk pakjes avond. Vorig jaar hebben we er pakjes ochtend van gemaakt, zodat hij de hele dag had om lekker met zijn speelgoed te spelen. Hij zette zijn schoen en de volgende ochtend lagen er allemaal cadeaus. Een groot feest. Maar even kijken hoe we het dit jaar gaan doen. Hoe doen jullie het?