Snap
  • Kind
  • gezin
  • sinterklaas
  • cadeaus
  • pakjesavond

Sinterklaas cadeautjes

Hoe meer hoe beter, of less is more?

Zonder discussies aan te wakkeren wil ik graag een stukje schrijven over sinterklaas. 

Wij kijken iedere dag met Amy naar het sinterklaas journaal. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik dit het leukst vind. Amy snapt er namelijk nog niet heel veel van, maar zit wel erg geinteresseerd te kijken. Wat ik vooral leuk vind is dat het allemaal zo lekker kneuterig is. De pieten met de echte kinder grapjes, de fragmenten van het korte nieuws. En dan dieuwertje die al jaar in jaar uit met zoveel liefde dat programma presenteerd. Die 10 minuten sinterklaas journaal laten mij toch even genieten van het feit dat ik nu zelf moeder ben en het feest van weer een heel nieuw standpunt bekijk.

Amy heeft nu 2 keer haar schoen mogen zetten en hoewel ze er zelf nog niet veel van doorheeft vind ik deze familie momenten wel echt heel erg dierbaar en ben ik ook dankbaar dat we dit als gezond gezin mogen meemaken.

Door het feest sta ik namelijk ook vaak stil bij gezinnen die het wat minder breed hebben en toch wel min of meer gedwongen worden om speelgoed voor hun kinderen te kopen waar sinterklaas dan alle credits voor krijgt. Dit helpt mij wel om meer bewust om te gaan met cadeaus kopen voor Amy. Ik vind Amy namelijk best wel verwend als je kijkt naar hoeveel speelgoed, kleertjes en andere dingen ze heeft. Dus sinterklaas komt hier zeker wel cadeaus brengen, maar over alle cadeaus wordt wel nagedacht of het wel echt nodig is, om die ene knuffel wel of niet te kopen.