Snap
  • Kind

School is weer gestart - deze type moeders zijn er

Heerlijk... Kids weer naar school en ik smul ervan om alle taferelen op het schoolplein te analyseren. Deze types heb ik gespot, herkenbaar?

Type 1: Business mom - Afgooien en wegwezen
Met een ronkende automotor stopt ze voor het hek, nog voordat Maurits en Anne-Fleur uitgestapt zijn is ze al bij de straathoek.... Lastig te benaderen en altijd druk druk druk. Regelmatig komt niet zij (of haar man), maar de nanny de kids ophalen. 

Type 2: Luizenpluizer - Overenthousiast 
Het andere uiterste, deze mama maakt standaard een ingewikkeld kunstwerk van de broodtrommeltjes van haar kinderen Vlinder en Sterre (met komkommer en knaks als gezichtje en tomaatjes als oren... Pfff!). Ook zit ze overal in/bij/op: Leesmoeder, gymhulp, overblijfjuf, luizenpluizer en het klaar-overjasje mag ze mee naar huis nemen omdat ze vaste dagen heeft. 

Type 3: Kletskous - Blablabla bla bla
Soms haal ik mijn kinderen op, neem ze mee naar de supermarkt, doen we de grote boodschappen en op de weg terug staat ze nog steeds te kletsen. Niet te filmen... Als ze je 'te pakken krijgt' kom je niet meer onder haar monoloog van minstends 10 minuten uit. 

Type 4: Altijd te laat - Die zie je dus nooit ;)
Op de weg terug naar huis kom je haar tegen, haren in de war en op top snelheid op de fiets. Gijs achterop met het t-shirt binnenste buiten en een halve boterham met pindakaas nog in het haar. Haast, altijd haast. Hetzelfde kindje zit dan ook nog een kwartier na schooltijd met tasje op de schommel te wachten... ahh :( 

Note: Licht overdreven hé moeders, lezen met een knipoog. Ben wel benieuwd of jullie jezelf of andere moeders herkennen... En zo ja - welke type?! 

Ook ik zal open kaart spelen, ik herken mezelf het meeste in type 4 - wel iets minder heftig en meestal is het geen kwartier maar 5 minuten te laat haha. Maar regelmatig kom ik type 2 al op de weg terug tegen terwijl ik mijn kids nog moet brengen. Oeps!

6 jaar geleden

Ik sta er niet tussen dus type #5. De moeder die s'ochtends jutten snel naar school komt doorgewandeld, omdat ze denkt dat ze maar op het randje aankomt. Dan vervolgens nog 10 minuten kan wachten, omdat kind 1 nog een knuffel wilt als de bel is gegaan. Ondertussen klets ik wel met een paar mama,s die ook wachten tot alles binnen is. Daarna blijf ik soms hangen en dan moet ik ineens nog vanalles doen, of ik loop gelijk terug, net hoe mijn bui is. Tussen de middag laat ik ze zelf naar huis komen dus dan zie je mij niet. Om kwart over 3 overtuigd dat ik aan de late kant kom kom ik weer snelwandelend aan, om vervolgens weer als eerste daar bij dat plein te staan. En dan maar een beetje om mij heen kijkend ( kan niet meer in de klassen gapen) tot er iemand komt waarmee ik wat heb. Want ik hoef niet echt zo bij van die kliekjes te staan. Beperk mij tot moeders van klasgenootjes haha. Op mijn werkdag dat ik ze smiddags nog net op school kan afzetten dan zet ik ze af en dan fiets ik gelijk door. En als het regend mogen ze zelf naar school lopen haha

6 jaar geleden

Haha die types zie ik dus ook op het schoolplein. Ik pas tussen deze types nergens in eigenlijk. Ben niet zo'n type dat of heel veel gaat kletsen op het schoolplein omdat ik steeds achter de jongste aan ren die steeds in de zandbak wilt gaan als het bijvoorbeeld net geregend heeft, overal klimt etc... (Ze is net 2 dus volop op ontdekkingstoch) Ik sta dan op het schoolplein op mijn andere 3 dochters te wachten ( een in groep 7, 1 in groep 4 en 1 gaan net naar groep 1) en ben druk in de gaten houden waar mijn 2 jarig dochtertje heen schiet en ook de deur in de gaten te houden omdat ze kersverse kleuter steeds mij aan het zoeken is en soms een beetje paniekerig begint te worden als ze mij niet direct ziet. Daarna, als ze alle 3 uit school zijn en ik de jongste eindelijk weer in mijn armen heb na het achter haar aan rennen, komen de speel afspraakjes. Dan staan er 2 andere moeders om mij heen die door elkaar heen praten tegen mij aan om te vragen wie bij wie speelt en tot hoe laat en ik probeer ze alle twee te volgen tussen het gekwebbel van de meiden heen die spontaan de schooldag van voor de vakantie herinneren en beginnen te vertellen ;-) Dan gaan we of 2 kinderen mee met ons, of 2 kinderen mee met de andere moeders. Onze kleutermeisje heeft nog nooit bij iemand gespeeld want het is haar 1e week echte school en ze is zo moe na een schooldag dus die neem ik mee naar huis maar die weigert dan te lopen en dan de jongste dochter die ook opeens niet meer wilt lopen, til ik beide op en loop naar huis (gelukkig om de hoek van school) Ik heb gewoon amper tijd om gezellig te kletsen op het schoolplein, luizenpluizer te zijn, helpen met gymlessen of schoolreisjes. Ik ben meer een moeder die wat op de achtergrond staat, niet bewust maar ik moet mijn ogen op de jongste houden en zodra ik klets gaat zij er vandoor om de dingen te doen tijdens haar ontdekkingstocht die net niet helemaal veilig zijn voor haar leeftijd ;-) Maar de moeders die jij beschrijft spot ik dagelijks! Hier zit 1 type kakker die denkt dat ze heel wat is en over wilt komen als een rijke tante met toffe baan waar ze lekker veel mee verdiend... Maar ze is verre van dat. Ze beschreef eens haar huis totaal anders dan het is toen mijn 2e dochtertje daar ging spelen. Rieten dak, mooie voortuin, mooi hekje etc.... Naast het huis staan de 2 auto's... Ik zoeken naar het huis.... Uiteindelijk hoorde ik mijn dochtertje en riep haar naam en ze kwam naar buiten. In een dood gewoon huurhuisje, wel auto naast het huis (auto is duurder dan ze werkelijk zou kunnen betalen dus ze zal mega veel aan het leasen van de auto moeten betalen, maar goed dat ik haar keus!) Moeder deed de deur open en vertelde dat dat het huis van haar ouders was. Inmiddels weet ik beter en dat het gewoon haar huisje is. Ook heeft ze geen geweldige bijzondere baan want is neemt de telefoontjes op bij de tandarts waar wij sindskort ook zitten... Ze loop dagelijks in te korte rokjes met mega naaldhakken waar ze nog net niet haar benen mee breekt want ze loopt er super ongemakkelijk op. EN het mooie is, vind ik... Er is een moeder op school die echt veel werkt maar ook echt een goed betaalde baan heeft na jaren studeren en echt een ontzettend leuk lief mens is. Je zou denken dat ze juist naaldhakken draagt maar loopt in super lleuke moderne kleding, toffe sneakers er onder, geen knotje in maar gewoon half lang vlotte krullen, super spontaan karakter en totaal niet uit de hoogte en dat terwijl de andere moeder die doet alsof ze heel wat is maar niks meer dan een gewoon iemand net als ik zeg maar (Type huismuts en fulltime moeder met paar uur werk na per week) zo uit de hoogte doet en ik krijg daar altijd een beetje uitslag van. Overigens respecteer ik iedereen zoals die gene is hoor, maar ik zal met dat soort types gewoon niet zo maar in contact komen om mee te gaan kletsen. Ik hou juist van mensen die gewoon echt 100% zichzelf zijn, en niet beter willen overkomen dan ze zijn want goed is goed genoeg.

6 jaar geleden

Ik mag mezelf denk ik gelukkig prijzen dat ik mij in alle types herken.... ( of ik ben gewoon heel saai doorsnee dat kan ook) Op werkdagen moet ik ook wel eens mijn dochter door de deur gooien en word ze regelmatig door een andere leidster ( werk zelf op kinderopvang) gehaald.... ik probeer wel betrokken te zijn op school dus ik zit ook in meerdere groepjes. Als ik vrij ben blijf ik regelmatig nog even kletsen op het schoolplein terwijl de kids nog even spelen... gezellig... en het gebeurt me ook regelmatig dat ik met een flinke laag speeksel nog even de pasta restenen van haar wang afveeg en de slaap korrels uit haar ogen pruts terwijl ze haar jasje aan de kapstok hangt omdat ik het gladweg vergeten ben in de ochtendspits... Stiekem denk ik dat alle types in elke moeder schuilen...

6 jaar geleden

Hahaha sorry... Ik ben echt en zekerweten een combi van 2 en 3.... Doe aan heel veel mee. Probeer zo veel als kan te helpen.... Maar heb geen klaaroverjasje thuis. Maar we hebben op school ook geen klaarovers ????. Maar ik kan ook enorm blijven plakken aan hrt hek. Lekker kletsen met een vriendin, of uit school beppen met de juffen. Heerlijk... Maar ben niet zo van de monologen ????