Snap
  • Kind

Rust, gelukkig de boel is weer wat op de rit!

Na 15 maanden bij opa en oma te hebben gewoond, Sint het land weer uit is en kerst voorbij is geloof ik dat alles weer op z'n plekje valt!

Jeetje dat was best een heftige periode! 15 maanden met m'n hele gezinnetje bij m'n ouders gewoond. Met 32 weken zwanger van de tweede stapte ik binnen, 13 maanden was hij toen we weer op ons zelf gingen. De oudste was net 2 toen we bij opa en oma ingingen en dus net 3 toen we weer weggingen. 

Voor opa en oma wel heel bijzonder om het eerste levensjaar van onze jongste van zo dichtbij mee te maken! Voor ons soms ook heel raar want echt een moment met z'n viertjes hebben we niet gehad. Al was het vaak ook erg fijn en makkelijk dat opa en oma er waren.

Maar nu zitten we weer op ons zelf, en onze oudste heeft daar echt vreselijk aan moeten wennen! Ineens was er niet altijd meer die aandacht voor hem, moet hij het doen met papa en mama. En als papa werken is met alleen mama. En dan wil je broertje ook nog aandacht, irritant!!! En nog erger die wil ook met jouw speelgoed spelen!! In die fase was het echt om alles ruzie, huilen, schoppen, slaan, krijsen! En mama hier dacht, help ik kan het kennelijk niet alleen met 2 kindjes, wat erg! Ja het voelde echt als falen. In oktober zijn we in ons nieuwe huis gaan wonen, net voor de Sinterklaas gekte begon. Dus ook niet echt de meest rustige periode voor een kind van toen 3,3 jaar oud. 

Gelukkig hebben we de boel nu weer aardig op de rit, de rust is terug en dat ze het allen met papa en mama moeten doen is geaccepteerd! Ja zelfs dat ze mama soms moeten delen wordt steeds beter geaccepteerd gelukkig! Het delen van speelgoed blijft lastig maar gaat niet meer continu gepaard met ruzie, huilen, slaan enz. Nee de oudste zoekt iets op voor z'n broertje om mee te spelen! En ze kunnen ook heel leuk samen spelen sinds kort, zo lief! 

Ja gelukkig is de rust en balans weer terug in ons gezin en kunnen we weer echt genieten van elkaar!

En opa en oma wonen gelukkig vlak bij dus die zien we nog vaak genoeg!

9 jaar geleden

Ja dat geloof ik graag! Kun je nagaan hier is het 15 maanden lang 24-7 opa en oma geweest, op wat vakantie na dan.

9 jaar geleden

Gek is dat he, bij ons paste oma ook altijd op de kinderen tot het iets minder goed met haar ging.. Moesten ze ook aan wennen hoor!